Armonie, forta si echilibru – Tai Chi 13 forme

adaugat in: Artele miscarii | 0
Fitness

“Tai Chi – meditatia in miscare pentru armonizarea corp-minte-suflet-spirit – are radacini adanci in filozofia si spiritualitatea taoista straveche. Se caracterizeaza prin miscari lente, domoale si miscarea interna a energiei. Intrucat Tao este asociat unui rau ce curge fara oprelisti, practica Tai Chi ne incurajeaza „sa simtim curgerea si sa curgem odata cu senzatiile”.

Tai Chi ne ajuta sa cultivam senzatiile si, astfel, sa ne armonizam trupul si mintea cu fluxul fortei vitale. Aceasta practica implica o relaxare profunda, iar prin exersarea muschilor subtili, intregul corp devine suplu si flexibil – asemenea unui trunchi de bambus gol pe dinauntru, care in timpul furtunilor puternice se indoaie, dar nu se rupe. In timp, miscarile sunt “umplute” cu energie, dupa stapanirea unor principii de lucru (circularitate, balans, alternanta yin-yang etc). O practica de 10-15  minute are rezultate imediate, nivelul de energie si claritate a mintii simtindu-se pe loc si pastrandu-se ceva vreme de-a lungul zilei.

Forma de Tai Chi din sistemul Universal Tao al Maestrului Mantak Chia este uşor de învăţat: necesită  puţin spaţiu şi constă din numai 13 mişcări efectuate în 4 direcţii (ce se repetă de 6 ori). Este o forma scurta dar care contine esenta miscarilor unei forme lungi. Datorită acestor avantaje, veţi învăţa mişcările cu uşurinţă şi totodată veţi începe să vă familiarizaţi cu înrădăcinarea şi structura internă a Tai Chi-ului.

Structura internă se referă la lucrul cu energia sau Chi-ul în fiecare poziţie; dezvoltarea ei este necesară pentru a practica în mod eficient. Este ceea ce conferă unicitate Tai Chi-ului şi îl deosebeşte de formele externe ale artelor marţiale.

Cheia unei practici eficiente este capacitatea de a transfera forţa pământului prin structura bine aliniată a corpului. Aceasta forţa, transmisă prin picioare, braţe şi de-a lungul coloanei vertebrale, întinde şi energizează tendoanele, muşchii, ligamentele şi articulaţiile. Acest lucru ne ajută să ne simţim înrădăcinati şi conectati la pământ într-un mod foarte concret. Corpul se mişca armonios, asemenea unui întreg unitar. Mintea se cufunda în inimă şi se odihneste în abdomen, devenind calmă şi limpede.

Il puteti vedea aici pe Andrew Fretwell (pe care unii il cunoasteti deja de la cursurile de Chi Nei Tsang, Chi Kung-ul Iluminarii sau Cheile Genelor) executand forma (acum 6 ani, la un curs la Bucuresti) :http://www.youtube.com/watch?v=xZTUntFMf3s

 

Informatie preluata de la:

Marius Stan

instructor certificat in sistemul Universal Tao al Maestrului Mantak Chia.

Suplimentele alimentare, Tratamente naturale, Acupunctura Constanta, Acupunctura Bucuresti, Alimentatie Sanatoasa, Sfatul medicului, Fitness, Alimentatie Moderna