6 Ianuarie 2017 – Natura ne-a dat “Forced shut down”

Exista momente in viata in care ai nevoie sa te opresti, sa iti evaluezi situatia, sa analizezi ce functioneaza si ce nu (pe plan personal, relatii personale, serviciu, vocatie, visuri, menire, etc), sa decizi ce iei cu tine si ce lasi, incotro mergi mai departe. In Natura,  Iarna are acest rol, de a ne opri  periodic din activitatea continua pentru a avea timp sa reflectam.

Din pacate, societata moderna nu mai este de mult armonizata cu ritmul naturii, se crede mai presus de ea si ignora orice semnale ne transmite Natura. Noi vrem ca indiferent de anotimp si moment al zilei, sa putem sa facem ce vrem, sa mergem cu masina, trenul sau avionul unde vrem, sa facem activitati care implica mult consum de energie, sa muncim cu motoarele turate la maxim 12 luni pe ani, fara pauza, fara oprire…

Iar atunci cand ignori ritmul Naturii, cand nu te opresti niciodata sau insuficient pentru reflectare si reevaluare, lucrurile incep sa o ia usor razna, ca anumite programe de calculator care fie se blocheaza fie functioneaza anapoda. La calculator avem functia “shut down” pe care o folosim in astfel de momente. Cand lucrurile o iau razna, apasam butonul si astfel calculatorul se reseteaza si lucrurile revin la normal.

Insa cateodata, chiar daca dai comanda “shut down”, unele programe refuza sa se inchida. Si atunci avem optiunea “Forced shut down”, care inchide totul fara drept de apel si indiferent de ce se intampla, pentru a permite resetarea.

Anul asta Natura ne-a dat un astfel de “Forced shut down”. Ce bine ar fi daca am asculta aceasta chemare la repaus si reflectie, sa ne luam una sau mai multe zile de stat acasa la caldura, cu ochii pe geam si o ceasca de ceai cald in mana, in loc sa ne luptam prin ger, prin viscol, printre nameti, stresati, furiosi, maniosi pe vecini, pe masini, pe drumari, pe primar, pe guvern, pe Natura ca a indraznit sa ne opreasca din goana noastra nebuna spre nicaieri.

Dragi oameni, Natura ne spune: Stop si de la capat!