Programări : 0726 212877

Str. Făgăraş nr. 12, Sector 1, Bucureşti

Tort jeleu din fructe – dulce si sanatos

Tort Jeleu din fructe, cu agar-agar

100% VEGETAL

98,8% FRUCTE

Reţetă generală

Suc de fructe 1 litru – de preferat un suc dulce, neapărat 100%: suc de mere, suc de struguri combinat cu suc de mere, suc de portocale, suc de mere cu pere, etc. Acum se gasesc în comerţ multe variante.

Agar-agar: 15 g pentru 1 litru de suc;

(Agar-agar, numit si agar sau geloza, este un produs organic cu putere de gelifiere foarte mare, extras dintr-o serie de alge marine rosii (agarofite) din familiile Gelidiaceae (Gelidium) si Gracillariaceae (Gracilaria))

Obligatoriu: un vârf de linguriţă de sare şi o linguriţă de suc de ghimbir (rădăcină de ghimbir, rasă şi stoarsă)

Fructe: cca 250 g de fructe, orice doriţi: pot fi congelate (căpşuni, fructe de pădure) sau proaspete (mere, pere, portocale, banane, mango, caise, kiwi, etc, funcţie de sezon).

În mod normal nu mai este nevoie de ceva dulce. Dacă totuşi nu vă satisface dulcele sucului de fructe, puteţi adăuga la final sirop de agave sau sirop de arţar sau alt sirop dulce găsit pe piaţă.

Preparare:

Se aduce la fiert sucul de fructe cu sarea, se adaugă fulgii de agar agar şi se fierbe la foc mic până ce aceştia se dizolvă complet, cca 10 min. Se adaugă cuburile de fructe şi se mai fierbe 1 minut. Se adaugă sucul de ghimbir şi siropul dulce(dacă e cazul), se toarnă într-un vas plat în strat de cca 2-3 cm şi se lasă la răcit. Se taie sub formă de cuburi sau felii.  

Exemple:

Jeleu din suc de mere şi suc de struguri, cu mere, portocale, banane, căpşuni şi zmeură

Ingrediente:

Alte combinatii posibile

Jeleu din suc de mere, cu mere

Pentru 8 cuburi

½ l suc de mere

2 linguri de agar agar

un vârf de linguriţă de sare

½ lingură de suc de ghimbir

două mere, tăiate cuburi mici

Se aduce la fiert sucul de mere cu sarea, se adaugă fulgii de agar agar şi se fierbe la foc mic până ce aceştia se dizolvă complet, cca 10 min. Se adaugă cuburile de mere şi se mai fierbe 2 minute. Se adaugă sucul de ghimbir, se toarnă într-un vas plat şi se lasă la răcit. Se taie sub formă de cuburi.

Jeleu din suc de struguri, cu stafide şi kiwi

Pentru 8 cuburi

½ l suc de struguri

2 linguri de agar agar

un vârf de linguriţă de sare

½ lingura de suc de ghimbir

Stafide aurii, kiwi tăiat felii subţiri

Se aduce la fiert sucul de struguri cu sarea, se adaugă fulgii de agar agar şi se fierbe la foc mic până ce aceştia se dizolvă complet, cca 10 min. Se adaugă stafidele şi se mai fierbe 2 minute. Se adaugă sucul de ghimbir, se toarnă într-un vas plat, peste cuburile de kiwi şi se lasă la răcit. Se taie sub formă de cuburi.

Jeleu din suc de mere, cu kiwi şi căpşuni

Pentru 8 cuburi

½ l suc de mere

2 linguri de agar agar

un vârf de linguriţă de sare

½ lingură de suc de ghimbir

 Kiwi şi căpşuni, după gust

Se aduce la fiert sucul de mere cu sarea, se adaugă fulgii de agar agar şi se fierbe la foc mic până ce aceştia se dizolvă complet, cca 10 min. Se adaugă cuburile de  fructe, se adaugă sucul de ghimbir, se amestecă şi se toarnă toată compoziţia într-un vas plat şi se lasă la răcit. Se taie sub formă de cuburi.

Jeleu din suc de mere, cu piersici, pepene galben şi kiwi

Pentru 8 cuburi

½ l suc de mere

2 linguri de agar agar

Un vârf de linguriţă de sare

Kiwi, pepene galben, piersici, după gust

Se aduce la fiert sucul de mere cu sarea, se adaugă fulgii de agar agar şi se fierbe la foc mic până ce aceştia se dizolvă complet, cca 10 min. Se adaugă cuburile de  fructe, se amestecă şi se toarnă toată compoziţia într-un vas plat şi se lasă la răcit. Se taie sub formă de cuburi.