Programări : 0726 212877

Str. Făgăraş nr. 12, Sector 1, Bucureşti

Somnul de frumusete

Somnul de frumusete

In mod sigur ati auzit aceasta formulare, dar cei mai multi dintre noi ignoram acest mesaj.

Internetul este plin de articole referitoare la somnul de frumusete, majoritatea subliniaza efectele benefice ale somnului asupra aspectului pielii si ochilor – adica a frumusetii, dar niciun articol nu pune punctul pe „i”. Se spune ca trebuie sa dormim, se spune cat trebuie sa dormim, dar nu se spune cand trebuie sa dormim, Iar acest lucru este esential.

Avem nevoie de somn si avem nevoie de acest somn intr-un interval bine stabilit, altfel efectele sale benefice nu se manifesta!

Care este intervalul optim ?  21:00 – 5:00, dar esential este intervalul 21:00-23:00

De ce ? Medicina traditionala chineza ne da explicatia.

Corpul omului este strabatut de meridiane ce transporta energia, legand intre ele organele interne, facand legatura intre organele interne si exteriorul corpului(articulatii, membre, alte tesuturi). Meridianele sunt canale prin care circula energia vietii, Qi (sau Ki, sau Chi), prin tot corpul. Ele sunt ca un sistem general de comunicare intre energia universala a vietii si cele 12 organe cu toate aspectele fiziologice, senzoriale si emotionale ale corpului.

Chinezii considera aceste meridiane ca fiind reteaua vietii. Au descoperit ca energia vitala circula prin aceste canale, hranind toate sistemele corpului. Conform invataturilor ancestrale chinezesti, acele „rauri” ale sanatatii curg continuu prin corp.

Exista un varf al acestei energii care trece de la un meridian la altul pe parcursul unei zile, astfel incat la fiecare 24 de ore energia Qi parcurge un ciclu complet in corp. Acest varf al energiei traverseaza fiecare meridian la anumite ore ale zilei, in functie de pozitia soarelui. Acest lucru creaza un ritm in corp. Exista momente ale zilei cand anumite simptome sau sentimente continua sa se repete.

Anumiti oameni se trezesc dimineata ametiti si iritabili. Asta se intampla cand meridianul Stomacului (7:00-9))) si al Splinei (9:00 -11:00) functioneaza la maxim.

Multi oameni se simt obositi sau in depresie dupa-amiaza, atunci cand meridianul Vezicii Urinare (15:00-17:00) si al Rinichiului (17:00 -19:00) au maxim.

Si acum cateva cuvinte despre Rinichi. Pentru detalii privind importanta acestor organe, va rog sa cititi articolul Dr. Sorina Soescu.

http://www.centrulnatura.ro/rinichiul/

RINICHIUL este sursa FORŢEI VITALE a organismului.
Este unul dintre cele mai importante organe de protejat, vindecat şi menţinut în stare bună de funcţionare.
Împreună cu celelalte organe, asigură ARMONIA CORPULUI FIZIC – care atunci când funcţionează bine, reuşeşte să ajute SPIRITUL care îl ocupă să evolueze prin experienţe şi învăţare – Scopul suprem al vieţii noastre pe Pământ.

[…}

Rinichiul este responsabil atât de VITALITATEA organismului, cât şi de armonia esenţială între forţele contrarii ale organismului (Yin şi Yang, Apă şi Foc, Odihnă şi Mişcare, Cald şi Rece etc). Prin intermediul Rinichiului, suntem în legătură cu strămoşii, întrucât ADN-ul primit de la ei a realizat constituţia corpului fizic pe care îl avem. Sarcina Rinichiului este să folosească la maxim constituţia pe care am moştenit-o, să o reînnoiască continuu şi să conserve forţa vieţii, prin activarea ei constantă”

Sau mai pe intelesul tuturor, rinichii sunt bateriile noastre!

Energia pe care o avem depinde de calitatea bateriilor noastre (pe care le-am primit de la parinti!) si de modul in care utilizam aceste baterii.

Modul in care ne simtim la ora 17:00 spune mult despre starea rinichilor, adica a bateriilor nostre. Va simtiti obositi, fara vlaga, fara chef, fara putere in jurul orei 17 ? Acest lucru este un semnal de alarma si va da indicatii ca rinichii nu au energie. Daca nu luati masuri, lucrurile merg din rau in si mai rau.

Iar indicatorul cel mai bun al starii rinichilor nostri este aspectul zonei de sub ochi, vestitele „cearcane”.  Cearcanele, zonele inchise la culoare de sub ochi, ne arata o slabiciune a rinichilor si ne trage de maneca sa luam masuri.

Si ce putem face pentru a ne reface energia rinichilor ? Modalitatea de baza pentru incarcarea bateriilor noastre este Somnul

Asa cum spune si Dr. Sorina Soescu:

HRĂNIREA RINICHILOR
Echilibrarea energiei rinichilor se face prin alternarea ACTIVITĂŢII cu ODIHNA.
Stimularea care duce la acţiune are nevoie să fie echilibrată prin LINIŞTEA meditaţiei sau a odihnei.
REŢETA SĂNĂTĂŢII RINICHILOR este: „MUNCĂ, ODIHNĂ şi JOACĂ”.
O activitate satisfăcătoare şi stimulatoare are nevoie să fie echilibrată printr-o odihnă revigoratoare şi somn.”

De aceea vorbim de „somnul de frumusete”

Somnul ne” incarca bateriile”, prin somn corpul nostru se echilibreaza, se repara singur. Iar atunci cand dormim suficient de mult, tenul nostru este stralucitor, curat, fara cearcane. De aici si „somnul de frumusete”

Foto-modelele stiu foarte bine acest lucru si au grija sa nu piarda noptile, chiar daca au doar 16-25 ani, fiind constiente de acest efect al somnului asupra frumusetii.

Dar daca vorbim de somn, nu este suficient sa dormi. Foarte important este intervalul de timp in care dormim.

In intervalul orar 21:00 -5:00  energia maxima este pe meridianele numite Trei Focare (21:00-23:00), Vezicula biliara (23:00-1:00), Ficat (1:00-3:00), Plaman (3:00 -5:00). In aceasta perioada se realizeaza cea mai importanta reechilibrare si refacere a organismului.

Dar perioada esentiala este 21:00 -23:00, cand varful energetic este pe meridianul Trei Focare. 

Conform Dr. Victor Lacusta, Tratat de acupunctura clinica,  Meridianul Trei Focare:

„Principala lui functie consta in dirijarea diferitelor forme ale Qi. Activitatea meridianului Trei Focare este legata de activitatea tuturor meridianelor principale.

Regleaza si integreaza functiile la diferite niveluri: Focarul Superior (functiile cardiovasculare), Focarul Mediu (functiile digestive si metabolice), Focarul Inferior (functiile urogenitale). ”

In acest interval se reechilibreaza tot organismul! Daca nu se doarme in acest interval, se priveaza organismul de cea mai importanta reechilibrare pe care natura ne-a pus-o la dispozitie. In nicio alta perioada nu se mai face acest lucru.

Stiu ce o sa spuneti! Este imposibil sa dormi in aceasta perioada, mai ales in oras, cand activitatea maxima este la aceasta ora! Nu intamplator in aceasta perioada avem mai multa energie, dupa caderea de dupa-amiaza, din jurul orei 17:00. Abia acum ne revenim si avem chef sa facem lucruri pe care nu le-am facut in timpul zilei, pentru ca am fost la serviciu! Abia la aceasta ora sunt programate la televizor cele mai interesante emisiuni si filme!
Si uite asa, civilizatia moderna ne consuma energia vitala lent, in fiecare zi, pana cand ramanem fara baterii!

Atunci cand traiesti in natura, fara curent electric – poti experimenta acest lucru cand mergi cu cortul si stai cateva zile in mijlocul naturii – simti in mod natural nevoia de somn in jurul orei 9 seara, adica atunci cand se insereaza pe timp de vara.

Din pacate ne-am pierdut acest instinct de a trai in ritmul naturii. Viata artificiala pe care ne-am creat-o ne-a rupt de ritmul naturii si ne dauneaza sanatatii. Iar lucrul acesta se vede prin explozia de boli cronice si de boli degenerative si auzim din ce in ce mai des de morti subite la 49, la 38 de ani, etc. De ce ? Pentru ca s-au terminat bateriile! Pentru ca s-a consumat energia vitala si nu am avut grija sa o recuperam prin somn.

Stiti ce afectiuni sunt asociate cu slabirea energiei rinichilor ? Insomnia, nefrita cronica, infectia urinara, sindrom febril, boli cronice, sindrom hemoragic,  edeme, diabet, prostatita, etc. Iar atunci cand este asociata si cu deficit pe ficat, apar insuficienta renala cronica,  litiaza urinara, anemie, hipertiroidism, atrofie a nervului optic, atrofie musculara, noduli mamari, precocitate sexuala etc. Cand se asociaza cu alte deficite apar si  rahitism (impreuna cu deficit pe splina), Epilepsia (impreuna cu deficit pe inima) etc.

Mesajul acestui articol este sa va faca sa intelegeti cat de importanti sunt rinichii, bateriile nostre si cat de important este somnul de la 21:00 la 23:00 pentru conservarea si reinnoirea energiei vitale, pentru reechilibrarea organismului.

Daca veti incerca cateva zile la rand sa va culcati la ora 21:00, veti experimenta, dupa cateva zile, o altfel de vitalitate! Va veti trezi dimineata mai devreme si mai odihniti decat ati fost vreodata, iar starea de dispozitie va fi asa de buna incat veti dori sa repetati experienta.

Incercati sa imprimati acest ritm in special copiilor vostri, mai mici de 18 ani. Pentru ei somnul este vital! Ati observat cati copii de 3-4 ani au cearcane de zici ca au petrecut toata noaptea ? Asta se datoreaza atat mostenirii genetice ( mame obosite!) cat si culcatului tarziu!

Cititi, studiati, informati-va si actionati! Pana nu e prea tarziu!