Programări : 0726 212877

Str. Făgăraş nr. 12, Sector 1, Bucureşti

Osteopatie

Tratamente manuale utilizate de Dr. Vasile Ardeleanu

Terapia Manuala: Osteopatie , terapia de indreptare a coxalelor, chiropractica. Terapia manuală este o metodă de tratament pentru îndreptarea oaselor întregului corp, pentru relaxarea muşchilor şi a ţesuturilor conjunctive, pentru îndepărtarea radicală a bolilor. Metoda are în centrul atenţiei coxalele.

Preluând avantajele diferitelor tipuri de masaje, metoda reaşează oasele în articulaţii şi le fixează prin tragere, îndreptare şi apăsare verticală, sporind astfel mult efectul curativ.

Masaj Shiatsu

Shiatsu, ca formă de terapie fizică, implică apăsarea pe punctele de acupunctură cu scopul de a echilibra energia corpului şi de a favoriza o stare de sănătate generală.

Totuşi, apăsarea punctelor de acupuctură nu se face punctual, ca în presopunctură, ci liniar, de-a lungul meridianelor, apropiindu-se mai mult de tehnica masajului.

O şedinţă de tratament durează circa 30 min şi constă în aplicarea tehnicii specifice de masaj, în mod sistematic, pe tot corpul, de-a lungul meridianului sau a meridianelor energetice identificate ca fiind dezechilibrate.

Reflexoterapia

Reflexoterapia este componenta reflexologiei care se ocupă cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase).

Masajul se practică cu vârful degetului mare de la mână (policele) sau cu articulaţiile interfalagiene, într-o ordine care ţine seama de ecoul biologic al fiecărui organ reprezentat.

Prin masaj se facilitează circulaţia sangvină, accelerând transportul toxinelor spre organele de eliminare sau de detoxifiere. Perturbarea circulaţiei în zonele reflexe face ca suferinţa organului corespondent să avanseze.

Un tratament tipic de reflexoterapie durează cca 30 minute. Luând pe rând labele picioarelor, se acţionează asupra reflexelor de pe talpă, de pe părţile laterale şi de pe partea superioară a labei, folosind tehnici adecvate. În general, practica a dovedit că sunt necesare aproximativ 15-20 de şedinţe pentru a contribui la ameliorarea sau vindecarea suferinţelor, în funcţie de fiecare organism.

Este foarte important ca şedinţele de tratament să fie executate cu 1-2 ore înainte de mese sau cel puţin la 2 ore după mese, pentru a putea dirija circulaţia sângelui spre organele afectate.

Tehnici de masaj

Masajul poate fi:

  • Masaj manual – forma cea mai veche şi cea mai eficientă
  • Masaj mecanic – cu diverse instrumente şi aparate: aparat de masaj vibrator, aparate electrice sau mecanice pentru masaj local superficial, aparate cu dispozitive tip ventuze care fac o presiune negativă;

Dupa profunzimea structurilor masate, masajul poate fi:

  • masaj somatic sau periferic – se adresează părţilor moi ale corpului
  • masaj profund sau al organelor – se adresează ţesuturilor şi organelor din interior şi părţilor la care pătrunde indirect

După aria de întindere şi durata de prelucrare a părţilor moi, masajul somatic poate fi:

  • masaj somatic general – prelucrarea întregii suprafeţe a corpului, durează 30-45 minute
  • masaj somatic parţial – masaj efectuat pe regiuni: spate, torace, abdomen, faţă, etc. , 10-15 min;

Masajul se realizează pe piele umedă, cu diverse soluţii sau cu apă, cu săpun, uleiuri, creme, pomezi, sau pe piele uscată.