Programări : 0726 212877

Str. Făgăraş nr. 12, Sector 1, Bucureşti

Dietoterapie

Tratamentul prin dietoterapie efectuat de Dr. Vasile Ardeleanu

Alimentatia este un proces de interactiune dintre om si mediul inconjurator. Este important sa intelegem modul in care se poate realiza armonia acestei interactiuni.

Este nevoie de intelegerea naturii si structurii fiintei umane si a interactiunilor care exista intre aceasta si mediul inconjurator, pentru a te alimenta astfel incat sa se realizeze armonia intre mediul interior (organismul uman) si mediul inconjurator.

Alimentatia ajuta omul sa intre in armonie cu natura.

Pentru ca fiecare om este diferit, pentru ca fiecare zi este altfel, alimentatia devine o arta de a armoniza ceea ce aducem din exterior (alimentele) cu ceea ce este in interior (starea corpului), in momentul specific in care se realizeaza aceasta interactiune.

Alimentiatie

In Dietoterapie este vorba de fapt de indicaţii privind dieta şi stilul de viaţă, aceştia fiind factorii esenţiali în cazul unor afecţiuni (cum sunt bolile de nutriţie – obezitate, diabet, boli cardiovasculare, boli gastrointestinale etc) sau factori potenţatori în majoritatea afecţiunilor cunoscute, inclusiv bolile degenerative şi cancerul.

În funcţie de situaţie, de natura dezechilibrului identificat, se pot indica şi tratamente complementare , cum ar fi fitoterapia, homeopatia, acupunctura, masajul, care pot să stimuleze şi să grăbească procesul de vindecare ce se poate obţine prin alimentaţie.

Mai mult decât în orice altă terapie, în dietoterapie rolul pacientului este major . Nu se pot obţine rezultate pozitive decât dacă acesta conştientizează existenţa dezechilibrului şi are dorinţa şi voinţa de a-l remedia. Rolul terapeutului este doar de mediator , de furnizor de sfaturi şi informaţii. Vindecarea este realizată de către pacient.