Programări : 0726 212877

Str. Făgăraş nr. 12, Sector 1, Bucureşti

Acupunctura

Tratamentul prin acupunctura efectuat de Dr. Vasile Ardeleanu

O dată ce a identificat localizarea şi tipul dezechilibrului, medicul alcătuieşte planul de tratament: numărul de şedinţe, numărul de puncte pe şedinţă, intervalul dintre şedinţe.
Un tratament sau „o serie” cuprinde, în general, 10 şedinţe, efectuate într-un interval de cca trei săptămîni. Ele vor fi amplasate la 1-2 zile interval în prima parte a tratamentului şi 3-5 zile interval la sfârşitul tratamentului. Planificarea intervalului se face funcţie de natura afecţiunii şi de tipul acesteia: acut sau cronic.
Multe afecţiuni necesită efectuarea mai multor serii de şedinţe.
În general, o nouă serie de şedinţe este necesară după cca o lună – o lună şi jumătate de la încheierea primei serii.
O altă serie, de control şi întreţinere poate fi necesară după 6 luni de la încheierea celei de a doua serii de şedinţe.

Tehnici de acupunctura utilizate de Dr. Vasile Ardeleanu

Acupunctura clasică, în care stimularea puctelor de acupunctură, situate pe toată suprafaţa corpului, se face prin înţepare, cu ajutorul acelor.
Alte metode folosite pentru stimularea punctelor sunt:

 • Electroacupunctura – stimularea punctelor de acupunctură se face cu ajutorul unor impulsuri electrice, generate de electrozi speciali aplicaţi pe acestea.
 • Magnetopunctură – stimularea punctelor de acupunctură se face cu ajutorul magneţilor
 • Moxibustia – stimularea punctelor de acupunctură se face cu ajutorul batoanelor de moxă, care se ard; efectul resimţit asupra punctelor este căldură.
 • Cromopunctura – stimularea punctelor de acupunctură se face cu ajutorul unui fascicol luminos de o anumită culoare;
 • Presopunctura – stimularea punctelor de acupunctură se face cu ajutorul degetelor.

Pe lângă tehnica folosirii punctelor de acupunctură situate pe toată surprafaţa corpului, de-a lungul meridianelor, există mai multe tehnici de stimulare a punctelor aflate numai în anumite regiuni ale corpului, pe care se găseşte o proiecţie holografică a organismului:

 • Auriculoterapia – punctele stimulate sunt situate pe ureche
 • Su jok – punctele stimulate sunt situate pe palme şi tălpi

Tratamente complementare acupuncturii efectuate de Dr. Vasile Ardeleanu

Datorită factorilor ce determină dezechilibrul energetic (factori psihici, factori alimentari, factori fizici, de natura electroenergetică), pe lângă tratamentul de acupunctură este nevoie de multe ori şi de un tratament complementar:

 • tratament prin dietă – în anumite afecţiuni, cum ar fi diabetul zaharat, obezitatea, gută, acupunctura va ocupa un loc secundar, dieta fiind tratamentul principal
 • tratament fitoterapic – este strâns legat de cel dietetic, deoarece distincţia plantă-aliment sau plantă-medicament este de multe ori formală. Între acţiunea punctelor de acupunctură şi acţiunea energetică a unor plante există un paralelism care poate fi exploatat din punct de vedere terapeutic. Tratamentul cu plante medicinale poate să preceadă tratamentul de acupunctură, să-l însoţească sau să-l urmeze. Această asociere se bazează pe efectul de potenţare al principiilor fitoterapice asupra acţiunii stimulării punctelor.
 • tratamente de ordin fizic, manual – masaj terapeutic, osteopatie, reflexoterapie, shiatsu, în special pentru afecţiuni cronice sau a celor cu potenţial de revenire, afecţiuni ale coloanei, ale aparatului locomotor, etc.
 • tratamentul homeopatic – foarte eficient atunci când factori psihici sunt implicaţi
 • tratament medicamentos – în cazul unor afecţiuni lezionale