Programări : 0726 212877

Str. Făgăraş nr. 12, Sector 1, Bucureşti

Remediile de lângă tine – Turiţa lipicioasă

A apărut din abundenţă Turiţa lipicioasă.

Este o plantă foarte specială, care vine în ajutorul celor ce au sistemul limfatic încărcat şi boli autoimune.

Afecţiuni ale sistemului limfatic ? Turiţa lipicioasă vă poate scoate din impas!

În perioada verii apare Turiţa lipiciosă, o plantă considerată buruiană indezirabilă şi tratată cu pesticide pentru stârpire.

Această „buruiană” are caracteristica de a fi foarte lipicioasa. Are atât pe tulpină cât şi pe fruze perişori orientaţi în jos, care sunt aderenţi la orice suprafaţă. Este o plantă târâtoare sau căţărătoare, care poate ajunge până la 1.20 m.

Creşte pe solurile foarte fertile, bogate în humus, afânate.

Beneficiile cele mai mari sunt cele legate de afecţiunile sistemului limfatic!

Este o plantă minunată, care ajută la curăţirea organismului, fiind utilă într-o gamă largă de afecţiuni!

Turiţa se poate consuma fiartă, ca şi spanacul!

Turiţa lipicioasă ajută la curăţarea sistemului limfatic, în toate bolile ce implică imflamarea ganglionilor limfatici, adenite, amigdalită, probleme de imunitate, cancere, congestii ale sistemului limfatic, pe care îl deblochează şi ajută limfa să circule mai bine!

De asemenea, ajută la curăţarea pielii din interior, dar poate fi folosită şi local, pe piele!

Turiţa lipicioasă îmbunătăţeşte circulaţia limfei, fiind indicată mai ales în afecţiunile pielii cauzate de o funcţie limfatică deficitară care duce la eliminarea necorespunzătoare a toxinelor din organism, în tratamentul eczemelor, psoriazisului şi dermatitei seboreice.

Băile şi spălările făcute cu lipicioasă au fost în mod tradiţional utilizate pentru a trata o varietate de afecţiuni ale pielii, răni uşoare şi arsuri. Ca pastă, ea a fost folosită pentru a uşura muşcăturile otrăvitoare şi înţepăturile.

Ajută şi la curăţarea secreţiilor bronşice, este folosită pentru tratarea tusei seci.

Sucul de turiţă este unul dintre cele mai puternice diuretice, fiind folosit pentru vindecarea litiazei urinare (pietre la nivelul tractului urinar), a infecţiilor urinare, a inflamaţiilor urinare şi a inflamaţiilor rinichilor şi vezicii urinare.

În terapie se foloseşte toată planta, tulpini, frunze, flori. Se poate consuma sucul sau seva de la plantă.   

Ceaiul se prepară prin infuzia unei linguri de tulpini şi frunze proaspete sau uscate în 250 ml de apă clocotită timp de 15 min.

Se beau 2-3 căni pe zi.

Atenţie: Trebuie să se ţină cont de doză, mai ales atunci când este folosită pentru vindecarea litiazei urinare!   Consultaţi medicul pentru mai multe detalii.

Da, remediile sunt lângă noi, la îndemână.

 

Aveţi grijă de sistemul limfatic!