Programări : 0726 212877

Str. Făgăraş nr. 12, Sector 1, Bucureşti

Remediile de lângă tine – Păducelul

Luna Iunie este Luna Păducelului sau Ginsengul autohton!

Probleme cardiace ? Anxietate, bufeuri, insomnii ? Păducelul vă poate scoate din impas!

În Mai sau Iunie, depinde de altitudine, păducelul, un arbust spinos şi uscăţiv, se umple de flori albe transformându-se din cenuşăreasa dealurilor într-o zână frumoasă, înveşmântată într-un voal alb şi parfumat.  Văzduhul se umple cu albul milioanelor de petale purtate de adierea vântului.

Beneficiile păducelului sunt nenumărate. Găsiţi pagini întregi pe internet dedicate acestei plante minunate. Faceţi-vă timp şi studiaţi aceste beneficii.

Beneficiile cele mai mari sunt cele legate de afecţiunile inimii şi ale sistemului nervos!

Ceaiul de păducel dilată vasele de sânge şi relaxează muşchii inimii, creşte puterea şi frecvenţa contracţiilor cardiace, ajutând astfel în cazurile de hipertensiune arterială sau tensiune oscilantă, tulburări de ritm cardiac, palpitaţii, aritmii, tahicardie, angină pectorală, ateroscleroză coronariană. Este un foarte bun remediu pentru persoanele de vârstă înaintată, în fazele de degenerare a cordului.

Ceaiul de păducel are un rol esenţial în calmarea sistemului nervos, în cazurile unor stări de nervozitate  (spaime, atacuri de panică, ameţeli, migrene, ţiuituri în urechi),  emotivitate excesivă,  insomnii, dureri de cap, oboseală, stări de anxietate şi depresie psihică, agresivitate şi tulburări de comportament la copiii impulsivi, cu tendinţe spre bătăi, distrugeri, ţipete. De multă vreme au fost constatate acţiunile favorabile în prevenirea şi combaterea tulburărilor de pubertate şi de menopauză cu bufeuri, insomnii sau stări de nervozitate şi nelinişte la femei.

În luna iunie se pot culege frunzele şi florile, pe timp însorit, între 11 şi 15. Se usucă la umbră.

Ceaiul se prepară prin infuzia unei linguri de flori şi sau frunze uscate în 250 ml de apă clocotită timp de 15 min.

Se beau 2-3 căni pe zi.

Atenţie: ceaiul de păducel scade tensiunea şi poate potenţa efectul unor medicamente folosite. De asemenea este contraindicat celor cu alergie la plantele Rosaceae (trandafiri, căpşune, mere, pere, caise, vişine).  Consultaţi medicul pentru mai multe detalii.

În Evul Mediu, chimistul Paracelsus introducea florile şi frunzele de păducel în celebrele elixiruri de tinereţe şi de viaţă lungă. În toate ţările Europei şi ulterior în întrega lume, păducelul a devenit cunoscut ca planta vieţii sau a tinereţii veşnice, având aceleaşi virtuţi ca şi Ginsengul la asiatici.

Specialiştii francezi numesc preparatele din păducel „laptele bătrânilor“, ca o aluzie la florile albe ale plantei şi la proprietăţile tămăduitoare excepţionale constatate la persoanele vârstnice, cu inima şubrezită. De aceea, bătrânii francezi beau zilnic cel puţin un ceai de păducel, convinşi că le prelungeşte viaţa cu minimum 10 ani.

Da, remediile sunt lângă noi, la îndemână.

 

Aveţi grijă de inima voastră!