Programări : 0726 212877

Str. Făgăraş nr. 12, Sector 1, Bucureşti

Remediile de lângă tine – Ciuboțica cucului

Ar putea primi titlul de planta momentului! Nu degeaba se mai numeşte şi Cheia Cerului!

Probleme respiratorii ? Nervozitate, insomnie ? Ciuboţica cucului vă poate scoate din impas!

A înflorit ciuboțica cucului în zonele submontane și de munte! Se găsește și în zonele de deal și câmpie, prin poieni și grădini!

 Aduce multe beneficii această plantă, dar două sunt importante pentru momentul în care ne aflăm. Ceaiul de ciuboțica cucului are propietăți calmante și expectorante.

 

Preparatul este un adevarat sedativ pentru organism. Ajuta la calmarea sistemului nervos central si este indicat in starile ridicate de stres si irascibilitate. În plus, ajută organismul să scape de tensiunea nervoasă și musculară și ajută la relaxare. În medicina tradiţională românească se foloseşte în tratamentul durerilor de cap, al migrenelor, împotriva ameţelilor, nevralgiilor, asteniei nervoase, insomniei.

Pentru că stimulează expectorația și este uşor sudorifică, este un bun diuretic şi favorizează metabolismul, se recomandă în tratamentul afecţiunilor respiratorii și renale, ale vezicii urinare. În medicina tradiţională românească este folosită în special pentru tratarea tusei de diverse etiologii, rinitelor, rinosinuzitelor, pneumonieitratamentul bronsitei, gripei, răcelii.

Ceaiul se prepară prin infuzia unei linguri de flori uscate în 250 ml de apă clocotită timp de 15 min.

Se beau 2-3 căni pe zi.

Atenţie: ciuboţica cucului consumată în doze mari poate provoca vărsături. Consultaţi medicul pentru mai multe detalii.

Ştiaţi că Ciuboțica cucului se mai numeşte şi Cheia Cerului?

Legenda spune că Sfântul Petru, în calitatea sa de paznic al porţilor cerului, avea întotdeauna la el o legătură cu chei de aur. Într-o zi, fiind obosit, a aţipit şi atunci cheile i-au alunecat din mână şi au căzut pe pământ. Îngerii i-au adus repede cheile înapoi. În locul unde acestea au căzul a răsărit o plantă cu bucheţele de flori galben-aurii. Planta a primit numele de ciubotica-cucului.

 Mai este cunoscută şi sub numele de cheia de flori, floarea Sfâtului Petru, cheile Sfântului Petru sau Cheia Cerului.

Da, remediile sunt lângă noi, la îndemână.

Ciuboţica cucului are acţiune asupra metabolismului hidric al organismului. În medicina tradiţională chineză, plămânii sunt cei care controlează funcţiile respiratorii, domină funcţia de asimilare a energiei aerului şi asigură unirea acesteia cu energia alimentelor producând energia chi, trimisă apoi în marea circulaţie a celor doisprezece meridiane. Plâmânul joacă un rol important în apărarea organismului, efectuând controlul pielii şi al glandelor sudoripare (participă la dirijarea cantităţii de lichide în organism, termoreglare şi este legat de circulaţia limfatică).  

 

Aveţi grijă de plămânii voştri!