Suplimentele alimentare: vitamine, minerale – sunt necesare pentru a fi plini de energie şi sănătoşi ?

adaugat in: Aer, Apa, Alimente | 0
Suplimentele Alimentare

Abordarea materialistă face să ne concentrăm excesiv pe nutrienţii individuali şi să uităm întregul.

Afirmaţia: „Suplimentele de vitamine iţi vor da mai multă energie.” este falsă!
Desi funcţia unor vitamine este de a ajuta corpul sa utilizeze caloriile, vitaminele în sine nu furnizează energie.
OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) a lansat de curând un semnal de alarmă privind faptul că populaţia se orientează din ce în ce mai mult spre consumul de suplimente de minerale şi vitamine, “uitând” sursa naturală a acestora: legumele şi fructele.

Chiar dacă un supliment de vitamine şi minerale te poate ajuta la un moment dat, pe termen lung, acestea nu pot suplini sursele naturale. Acest lucru se întâmplă pentru că în sursele naturale, vitaminele şi mineralele se găsesc în anumite proporţii bine definite şi sunt însoţite de o mulţime de fitonutrienţi care contribuie la absorbţia corespunzătoare a acestora în organismul uman şi la exercitarea efectului lor benefic. În cazul în care aceste vitamine şi minerale sunt separate de mediul lor natural, sunt “rafinate”, acestea îşi pierd aproape total eficienţa, datorită faptului că nu sunt însoţite de acele substanţe sau de alte vitamine şi minerale esenţiale pentru funcţionarea lor. Cercetările ştiinţifice au identificat multe combinaţii de acest fel, grupând cate 2, 3, 4 vitamine şi minerale, iar studiile continuă….

Aşa că, în loc să încărcăm organismul cu nişte substanţe rafinate sau chimice (unele vitamine şi minerale sunt sintetizate din alte substanţe chimice şi nu au legatură cu sursa lor naturală), pe care corpul nostru le tratează ca pe nişte substanţe străine iar ficatul este suprasolicitat cu detoxifierea, mai bine să apelăm la sursele originale. Beneficiul constă atât în faptul că putem să ne bucurăm de efectul maxim al acestor vitamine şi minerale, iar organismul le poate folosi integral, fără efort.

OMS a recomandat să se introducă în hrana copiilor legumele şi fructele proaspete, înlocuind “cornul şi laptele”, acea decizie dezastruoasă pentru sănătatea copiilor.

Chiar dacă decizia pentru corn si lapte a avut poate în spate o intenţie nobilă, aceea de a hrăni copiii care poate nu au ce mânca acasă, alimentele alese şi modul în care se realizau aceste contracte nu făceau decât să înrăutăţească starea de sănătate şi de spirit a copiilor : produsele de panificaţie livrate aveau destul zahăr şi faină albă, rafinată, iar laptele, se ştie, e un creator de mucus şi demineralizant.

Măcar acum, copiii vor primi o gustare energizantă, nu una care să-i turtească şi să-i moleşească. In plus, nu mai pot fi îmbolnăviţi cu produse lactate alterate.

Toată această industrie de suplimente de vitamine şi minerale a luat avânt după 1982, când Raportul Academiei Naţionale de Ştiinţe din America, legat de alimentaţie, nutriţie şi cancer, a recomandat creşterea consumului de legume şi fructe proaspete, datorită faptului ca acestea, prin conţinutul lor de anumite vitamine şi minerale, pot proteja organismul de anumite forme de cancer.
Chiar daca în raport s-a făcut recomandarea explicită că aceşti nutrienţi să fie luaţi din alilmente, nu din pilule sau suplimente, industria a ignorat această precizare şi s-a folosit de prima recomandare pentru a dezvolta piaţa de suplimente de vitamine şi minerale.

Nu vă lăsaţi păcăliţi de această industrie!

Aceste suplimente nutritive au eficienţă foarte scăzută pe termen lung şi au o mulţime de efecte secundare, ca orice alt medicament. Nu sunt decât niste substanţe chimice, străine pentru corpul nostru, şi organismul le tratează ca atare.

Un articol publicat recent de mediafax evidentiaza pericolul acestor suplimente:
”Un studiu bazat pe analizarea rezultatelor unor cercetări realizate pe o perioadă de peste două decenii arată că suplimentele cu vitamine cresc mai degrabă riscul de îmbolnăvire de cancer decât să îl scadă, aşa cum s-a crezut mult timp, potrivit iflscience.com”
Sursa:
http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/studiu-suplimentele-alimentare-cu-multivitamine-cresc-riscul-de-cancer-14139345

Consumaţi legume si fructe proaspete !

Din fericire, trăim într-o ţară binecuvantată de Dumnezeu cu o mulţime de fructe şi legume, disponibile tot anul, aşa că bucuraţi-vă de comoara pe care am primit-o şi nu mai încercaţi să corectaţi ceva perfect, făcut de Dumnezeu, cu ceva imperfect şi incomplet, făcut de mâna omului.

Suplimentele alimentare, Tratamente naturale, Acupunctura Constanta, Acupunctura Bucuresti, Alimentatie Sanatoasa, Sfatul medicului, Fitness, Alimentatie Moderna