Reteta/Secretul sanatatii si fericirii – Exemple ca SE POATE!

adaugat in: Qvo vadis? | 0

Desi gasim atatea informatii in carti si pe net privind ce e bine si ce nu pentru sanatate, putine sunt cele autentice, care au trecut proba timpului. Cele mai valoroase informatii sunt cele practice, probate, al caror rezultat este vizibil. Iar pentru sanatate si fericire ce alta proba poate fi mai concludenta decat un om ajuns la varste peste 90 de ani, activ, vioi, in plina activitate si cu tonusul unui tanar de 20 de ani? Va invit sa cititi povestea a 3 oameni deosebiti, iar toti 3 va spun acelasi secret pentru sanatate si fericire: Atitudine mentala, alimentatie corecta si miscare!
Adica: Hrana pentru suflet ,  Hrana pentru corp si Miscare in Armonie cu Natura. 

1. Medicul japonez Shigeaki Hinoharaeste – cel mai longeviv medic practicant din lume, 103 ani “Din anul 1941 el isi trateaza pacientii la Spitalul International St. Luke din Tokyo si tine cursuri la Colegiul St. Luke.De la varsta de 75 de ani si pana in prezent, dr. Hinohara a publicat in jur de 150 de carti, intre care cea intitulata “A trai mult, a trai bine” (Living Long, Living Good) s-a vandut in peste 1,2 milioane de exemplare. Ca fondator al miscarii “Noii varstnici”, medicul ii sfatuieste pe oameni cum sa traiasca o viata lunga si fericita, dovada ca acest lucru este posibil fiind el insusi” Reteta longevitatii si a sanatatii, dezvaluita de acest medic remarcabil intr-un interviu acordat revistei Japan Times, o gasiti pe site-ul http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/18193/lectii-de-viata-de-la-shigeaki-hinohara-medicul-de-103-ani.html#ixzz3jRX283SQ

Sursa: www.japantimes.co.jp

2. Wilhelm Fiebiger (Germania), 98 de ani. Cum poți fi tânăr la orice vârstă – articol scris de Mihaela Walter, Consultant de vindecare holistică (Germania)Articolul il gasiti pe blogul minunatei D-ne Mihaela Walter, care este atat de neobosita in descoperirea si impartasirea cu cei interesati a informatiilor utile pentru o viata lunga si frumoasa. www.hrana-vie.blogspot.com
Belgia, iunie 2015

3. Academicianul Ovidiu Bojor, Romania, ajuns la 90 de ani.

OVIDIU BOJOR – “Cred în tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”.

“A ştiut ca nimeni altul să dezlege tainele plantelor, ca să aleagă din ele ierburi de leac. Farmacist dinspiţa marilor botanişti, a vindecat boli şi a salvat vieţi, cu doctoriile lui. În munţii înalţi ai Tibetului,printre pietre şi ierburi, a găsit şi secretul tinereţii fără sfârşit. Are 90 de ani, un zâmbet cât soarele şi econvins  că “nu timpul  zboară,  ci  noi  zburăm”. O pledoarie  de  viaţă  lungă,  a  unui  om învăţat  cuînălţimile, care s-a obişnuit să privească până departe, la stele “Acest articol minunat il gasiti pe site-ul Formulei As, o revista de mare valoare pentru toti cei interesaticu adevarat de sanatatea lor si a naturii.

http://www.formula-as.ro/2015/1155/stil-de-viata-100/ovidiu-bojor-cred-in-tinerete-fara-batranete-si-viata-fara-de-moarte-18846 Alte articole cu acest minunat om de pe plaiurile noastre, dornic sa ne impartaseasca din experienta luisi sa ne arate ca SE POATE le gasiti aici: http://www.evz.ro/fondatorul-fitoterapiei-moderne-in-romania-ovidiu-bojor-unele-plante-favorizeaza-dezvoltarea-tumorilor.html
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Timp+liber/Stil+de+viata/Secretele+unei+vieti+sanatoase+Sfaturile+academicianului+Ovidiu+

 

Iata cateva citate care ilustreaza esenta invataturilor lor:

Medicul japonez Shigeaki Hinoharaeste – cel mai longeviv medic practicant din lume, 103 ani Wilhelm Fiebiger (Germania), 98 de ani Academicianul Ovidiu Bojor, Romania, ajuns la90 de ani
Atitudine mentala!Sa faci ce-ti place, doaractivitati care iti hranescsufletul! (Hrana pentruSuflet) “Energia vine din stareade bine, nu din a mancasau a dormi mult.”
“Gaseste un model pecare sa-l admiri sitinteste sa realizezi chiarmai mult decat ar puteael vreodata sa faca”
“Impartaseste ceea cestii. De la varsta de 65, eu am muncit cavoluntar. Inca lucrez 18 ore pe saptamana si iubesc fiecare minut pecare il petrec astfel.”
“Alte două lucruri esenţiale pentru o sănătate bună la vârsta atreia ar mai fi: castitatea şi atitudinea mentală. Cuorice ocazie, Wilhelm subliniază că suntem fiinţe spirituale, cu un corp fizic şi de aceea este foarte important să fie lăsate să intre în minte doar gânduri constructive şi pozitive. Motto-ul vietii sale: “Dumnezeu este în mine – eu sunt în Dumnezeu.” Wilhelm consideră că învăţăturile din Predica de pe Munte ar trebui să constituie baza vieţii fiecărui om: “Să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi şi pe Dumnezeu mai presus de toate”. “In paralel, trebuie să ne ocupăm de dezintoxicarea spirituală. Să gândim pozitiv, pentrucă tumorile, cancerul apar și din acest motiv. Eu mereu apelez la înțelepciunea populară, pentru că, din fericire, avem foarte multe proverbe profunde. Unul spune “Săracul, a murit de inimă rea!” și chiar așa e, se poate muri de supărare… Așa că trebuie să fim atenți. O simplă iertare te poate ajuta să elimini acea toxicitate din organism. Un zâmbet, o mângâiere, o vorbă bună”, mai spune doctorul în farmacie Ovidiu Bojor.
Sa mananci putin, simplu, natural, cu recunostinta si sa traiesti in armonie cu ritmurile naturii! (Hrana pentru Trup) “Toti oamenii care traiesc mult – indiferent de nationalitate, rasa sau gen – au un singur lucruin comun: niciunul nu este supraponderal.”
“Sa nu devii obsedat de acumularea de lucruri materiale” Nu stii niciodata cand pleci…
“Wilhelm se trezeşte înfiecare dimineaţădevreme (ora 6) şi seduce la culcare totdevreme (ora 21). Mănâncă puţin (cel mult 400g la o masă), cea mai mare parte a alimentelor în stare crudă. Willi pune accent pe felul în care se mănâncă: în linişte şi pace, cu recunoştinţă şi mulţumire” Alimentaţia este altreilea aspect carepoate lua ani din viaţă: „Mai ales alimentaţia industrializată, chimizată de astăzi, cu atâtea E-uri, cu atâtea noxe” „Cât mai simpluprocesat, cât mai multevegetale, cât mai multă hrană vie şi cât maipuţină hrană moartă. Unii mănâncă cupolonicul, alţii mănâncă cu lingura, eu mănânc cu linguriţa şi mă simt foarte bine!”, afirmă academicianul.
Sa te misti! (Miscare) “Pentru a te mentine sanatos, ia-o intotdeauna pe scari si cara-ti singur bagajele.” “Dar Wilhelm ştie, deasemenea şi cât de importantă este mişcarea fizică. De trei ori pe zi înainte de masă, stă cel puţin 5 minute în cap. Face de câteva ori pe zi şi exerciţii de respiraţie profundă şi practică exerciţiile fizice “5Tibetani”, cu 21 de repetări. De asemenea, consideră ca fiind foarte importantă o poziţie dreaptă a corpului, deoarece numai într-un corp drept, va putea energia vieţii să circule liber. În plus, Willi are un teren de cca. 3.000 m²pe care l-a transformat într-o adevărată grădină a Raiului. Îşi cultivă singur o foarte mare parte a alimentelor pe care le consumă”/td> „Opt ore de muncă activă, opt ore de odihnă activă. Înseamnă să facem ce ne place mai mult în viaţă: mişcare, muzică, dans. În aceste 8 ore avem libertatea de gândire pozitivă. Şi 8 ore de somn pentru refacerea celulei nervoase”, adaugă Ovidiu Bojor. Profesorul Bojor a mers pe jos zeci de mii de kilometri în expediţii ştiinţifice în alte ţări, dar şi în Munţii Carpaţi.
ESENTA “Stiinta ne aduna pe noi toti laolalta, insa boala este individuala. Fiecare persoana este unica si bolile sunt legate de sufletul fiecaruia. Ca sa cunoastem boala si sa ajutam oamenii, avem nevoie de arte liber alesi vizuale, nu doar medicale”. “O poezie care pe mine ma inspira este poezia “Abt Vogler” a lui Robert Browning. Tatal meu obisnuia sa imi citeasca aceasta poezie. Ne incurajeaza sa facem lucruri mari, nu mazgalituri. Spune sa incerci sa desenezi un cerc atat de mare incat sa nu existe nicio modalitate de a-l termina atata timp cat suntem in viata. Tot ce vedem este o arcada; restul este dincolo de ceea ce putem noi vedea, insa exista acolo in departare.” “Pentru Wilhelm, sensul vieţii lui este şi de a fi un bun exemplu pentru ceilalţi oameni. Îşi doreste să arate că fiecare om în parte decide singur dacă este sănătos sau bolnav. Nu suntem victmele sorţii, ale mâniei lui Dumnezeu, ale karmei, ale condiţiilor sociale, economice, politice şamd. Suntem, de fapt, alături de Dumnezeu, co-creatorii propriei vieţi. După Wilhelm Fiebiger, este suficient să ducem o viaţă cât mai naturală şi să respectăm legile naturii şi legile cosmice. Să avem încredere deplină în Creatorul nostru şi să-I respectăm Creaţia. Să trăim valorile vechi de când lumea: omenia, bunătatea, iubirea, nădejdea. Este suficient pentru a aduce astfel pace în sine, şi în acelasi timp, în lume.” Pentru academicianul Ovidiu Bojor, tinereţe făra batrâneţe şi viaţă fără de moarte nu este un basm. „Secretul, aşa cum gândesc eu, este prevenţia. Prevenţia este medicina viitorului. Adică să nu ajungi să fii bolnav”, spune prof. dr. Ovidiu Bojor.

Tratamente naturale, Acupunctura Constanta, Acupunctura Bucuresti, Alimentatie Sanatoasa, Sfatul medicului, Fitness