Proiectul Impreuna in Armonie

adaugat in: Impreuna in Armonie | 0
Împreuna în Armonie

 

Ce este “Împreună în Armonie?”

Este un spaţiu de joacă pentru exersarea armoniei!

Suntem aici şi acum.

Suntem fiinţe de lumină într-un corp fizic.

Corpul fizic este aici şi acum. Trăim plenar atunci când suntem în corpul nostru, când corpul nostru este acordat şi vibrează la unison cu tot ce ne înconjoară, pentru că noi suntem parte dintr-un întreg, noi suntem una cu toţi şi cu toate. Orice modificare din mediu ne afectează, fie că suntem conştienţi, fie că nu. Din păcate, modul de organizare a societatăţii moderne ne-a înstrăinat de corpul nostru, de mediul nostru. Iar de aici sursa tuturor problemelor.

Lacul Mocearu din Judeţul Buzău este un loc magic şi tot ce s-a construit şi se va construi în acest spaţiu are rolul de a ajuta pe fiecare persoană care ajunge aici să înveţe arta vibrării la unison, arta armonizării cu natura înconjurătoare, arta armonizării cu ceilalţi.

Toate experienţele sunt legate de comunicarea cu corpul nostru, cu natura, cu celelalte fiinţe umane, pentru a ajunge să vibram la unison, în armonie, cu tot şi cu toate.

În acest spaţiu există o singură regulă: Respectul profund pentru tot! Toţi suntem una. Respectul pentru tine înseamnă respect şi pentru ceilalţi dar şi pentru tot ce te înconjoară. Respectul înseamnă atenţie maximă şi iubire infinită. Pentru tot şi toate.

Acest spaţiu este un loc în care experimentăm armonia, care are la bază respectul profund pentru tot şi toate, începând cu noi înşine!

În acest spaţiu se vor aduna grupuri de oameni care să experimenteze cum este să trăieşti în armonie deplină cu ceilalţi, fie ei cunoscuţi sau necunoscuţi.

Având în vedere că interfaţa noastră de interacţiune pe acest pământ este corpul fizic, foarte multe activităţi vor fi dedicate corpului fizic. Corpul nostru este vehicolul ce ne poartă în această lume şi merită cea mai mare atenţie – să fie bine îngrijit şi perfect funcţional. Dacă nu funcţionează bine, interacţiunea noastră cu ceilalţi şi cu mediul va fi deficitară. Nu vom percepe şi nu vom înţelege interacţiunile dintre noi şi ceilalţi, dintre noi şi mediu şi ne vom purta haotic şi egoist ca o celulă canceroasă, punând în pericol întreg organismul.

Corpul nostru este aici şi acum.

Concentrarea pe corp ne aduce aici şi acum.

Activităţi pentru corp:

 • alimentaţie – alimente vii, care aduc energie şi susţin viaţa
 • fitoterapie – cunoaşterea şi folosirea plantelor pentru susţinerea vieţii şi îndepărtarea toxinelor şi blocajelor
 • mişcare – exerciţii de streching, de relaxare generală, de flexibilizare a coloanei vertebrale, de activare a organelor, de deblocare a meridianelor energetice, de echilibrare energetică generală
 • mişcare activă -excursii prin pădurile, pe dealurile şi munţii din jurul nostru
 • activităţi fizice provocatoare pentru musculatură dar şi pentru concentrare: tăiatul lemnelor-activităţi practice de grădinărit, bricolaj, construcţii, bucătărit, etc.
 • dans
 • împământare prin dormit în contact cu pământul, fără energia perturbatoare a energie electrice sau a undelor electromagnetice
 • terapie prin masaj fascial – pentru o relaxare profundă a ţesuturilor musculare
 • terapie prin masaj, osteopatie şi acupunctură

Activităţi pentru minte:

 • participarea la discuţii pe teme de interes: nutriţie, fitoterapie, abordare holistică a stării de sănătate, istorie naturală, etc. Lista e deschisă…
 • vizionare de filme motivaţionale şi inspiraţionale
 • participarea la ateliere sau seminare de chestiuni practice, de la educaţie financiară la management de afaceri
 • Activităţi pentru suflet:
 • ritualuri shamanice la foc
 • meditaţii la răsărit, în linişte profundă
 • petrecere timp cu animale sincere şi acordate cu universul, care trăiesc libere în zonă
 • explorări şi ghidări privind istoricul personal şi misiunea din această viaţă
 • exerciţii şi terapii de echilibrare energetică

Programe pentru copii

Copiii vor avea ocazia să fie împreună cu părinţii, să participe la activităţi şi excursii împreună cu aceştia. Copiii vor avea şi programe speciale pentru ei, dar în cea mai mare parte vor fi integraţi în grup, ca să simtă interacţiunea cu oamenii. Pe lângă excursiile din jur vor avea jocul sau dormitul în căsuţa din copac, pescuitul în lac, bricolajul din lemn, pictatul pe lemn etc.

Este doar un început. Lista se va mări în permanenţă, în funcţie de profesorii care ne vor vizita. Fiecare persoană care va intra în acest spaţiu va fi în acelaşi timp profesor pentru ceilalţi pentru lucrurile pe care le ştie cel mai bine şi elev pentru lucrurile pe care le stăpâneşte mai puţin şi pe care este curios să le încerce sau să le aprofundeze.

Fiecare dăruieşte ceva şi primeşte ceva. Aceasta este armonia. Energia circulă liber de la o persoană la alta. Orice blocaj va fi identificat, discutat şi rezolvat cu respect şi blândeţe de grup.

Fiecare îşi va face programul său, alegând activităţile preferate şi momentele potrivite pentru acele activităţi. Profesorii oferă anumite teme, elevii aleg subiectele preferate. Fiecare devine profesor când doreşte şi elev când doreşte. Schimbul este liber consimţit.

Ne bazăm pe legea universală că fiecare primeşte ce are nevoie, când are nevoie. Va veni un moment în care fluxul va fi continuu. Un grup de “profesori” va fi permanent disponibil în locaţie. Cine doreşte să vină, poate consulta dispnibilităţile şi să se înscrie. Evident că, bazat pe legea amintită, anumite persoane nu vor putea ajunge când îşi doresc iar altele se vor trezi aici fără să planifice prea mult. Dar acesta e jocul şi acesta e farmecul. E timpul să învăţăm să primim darurile primite atunci când vin, chiar dacă uneori darul este un refuz.

Suntem la începutul acestui proiect. Până reuşim să ne armonizăm cu toţii, o să organizăm evenimente punctuale, de la un weekend la maxim o săptămână, în care vă puteţi anunţa intenţia de participare.

Momentan este o idee frumoasă, pusă la dospit. Soarele primăverii şi liniştea izolării o vor face să crească şi să se materializeze într-o anumită formă. Aşteptăm cu încredere şi entuziasm efectul transformator al acestui an 2020!