De ce site?

 • Pentru ca suntem Iubire Infinita!
 • Pentru ca toti suntem unul,
 • Pentru ca suferinta unuia ne afecteaza pe toti,
 • Pentru ca suferinta celor din jurul nostru ne face sa suferim
 • Pentru ca am invatat sa identificam cauzele efectelor observate
 • Pentru ca stim cum se poate indeparta o problema de sanatate o data pentru totdeauna daca ne adresam cauzei care a creat-o si daca ne asumam responsabilitatea sa tratam cauza
 • Pentru ca am adunat atatea informatii care pot fi utile celor care abia acum au pornit pe drumul vindecarii sau care doar au parcurs mai putini pasi decat noi pe drumul vindecarii
 • Pentru ca am fost pe acolo si putem arata drumul celor interesati
 • Pentru ca nu putem inchide ochii la suferinta celor din jur
 • Pentru ca suferinta lor ne afecteaza pe noi doi si pe noi toti
 • Pentru ca toti suntem unul
 • Pentru ca suntem Iubire Infinita!

De ce “Armonie cu Natura”

“Armonie cu Natura” este un proiect mai vechi, inceput in 2008, cu intentia de a face educatie de nutritie si de a promova o alimentatie in Armonie cu Natura.

A existat o Carte “Alimentatia in Armonie cu Natura” aparuta la Editura Muntenia in 2009:

armonie-cu-natura

Au exista Cursuri de Nutritie, organizate in Constanta, in Bucuresti si in Cluj, in perioada 2006-2010 pentru a promova ideea alimentatiei care sa cuprinda alimente

 1. integrale, cât mai puţin prelucrate
 2. din zona climatică în care trăim (zona temperata).
 3. fructele si legumele disponibile natural în acel sezon
 4. ecologice, crescute fără pesticide şi alte substanţe chimice
 5. cât mai proaspete
 6. în funcţie de starea vremii
 7. în funcţie de starea noastră
 8. în funcţie de tipul de activitate din acea zi
 9. în funcţie de vârstă, sex
 10. în funcţie de scopul tău în viaţă (termen lung sau scurt)

(extras din Capitolul 7, Cartea “Alimentatie in Armonie cu Natura”, de Mihaela si Vasile Ardeleanu, Editura Muntenia 2009)

Ne-am bucurat sa impartasim invataturile dobandite despre combinatia de culturi, cea orientala si cea vestica, in ceea ce se numeste alimentatia macrobiotica, asa cum a fost ea transmisa de initiatorul ei Oshawa si continuatorul sau Kushi.

A existat si un Magazin online cu produse alimentare mai deosebite, cu efecte curative speciale, aduse din Japonia.

armonie7armonie8

Am participat la targuri de specialitate, care se adresau sanatatii holistice a omului.

2009  Body Mind and Spirit, unde s-a lansat si cartea “Alimentatia in Armonie cu Natura”

mihaela_ardeleanumihaela_ardeleanu3vasile_ardeleanu

mihaela_ardeleanu2

2009 Muzeul Taranului Roman

armonie9

In 2011 am inchis aceasta activitate comerciala si ne-am concentrat pe studiu si practica unor noi informatii acumulate. Este dificil sa prinzi in termeni stiintifici si sa imparti in bucatele mici si sa explici mecanismul de functionare al naturii.

Animalele stiu din instinct ce anume pot manca si ce nu, noi ne-am pierdut acel instinct si avem nevoie de informatii din exterior, de explicatii detaliate privind niste mecanisme naturale.

Ei bine, instictul nostru inca e acolo, mecanismul inca functioneaza, doar ca noi am uitat de el si nu-l mai ascultam.

In tot acest timp am cautat cai prin care sa putem reintra in contact cu acel instinct natural.

In tot acest timp am cautat sa filtram tot noianul de informatie disponibil despre alimentatie.

Noi, ca si specialisti in chimie si biochimie, in fiziologie si nutritie ne-am ratacit de multe ori printre aceste informatii. Ne inchipuim ce frustrant trebuie sa fie pentru cei care nu au notiuni aprofundate in domeniu si ce derutante sunt sutele de opinii contradictorii care se gasesc astazi pe internet.

Am avut nevoie de o resetarea a cunostintelor acumulate, de a reaseza puzzle-ul de informatii primite si de a acoperi intrebarile ramase fara raspuns. Una dintre intrebari a fost: de ce alimentatia macrobiotica nu da rezultatele asteptate, in conditiile in care se bazeaza pe principiile orientale corecte yin-yang? Si la final am obtinut raspunsul: au existat erori la transpunerea principiilor in practica. Principiile respective presupun un echilibru perfect intre principiile yin si yang. Dar, ca sa obtii acest echilibru, tu ca persoana, trebuie sa fii foarte echilibrata, ceea ce e foarte greu de realizat in conditiile vietii normale a unui om in societatea civilizata vestica. Iar lipsa de echilibru se transpune in pregatirea unor alimente neechilibrate, ce duc in final la afectarea sanatatii.

La acest moment doar maestrii Zen stiu si pot sa faca acest echilibru yin-yang atunci cand gatesc. Fara o astfel de pregatire, ca cea a unui maestru Zen, este o aroganta sa pretinzi ca poti obtine acest echilibru doar respectand niste retete!

Am inteles aceste aspecte iar apoi, inspirati de explicatiile stiitifice ale Dr. Robert Morse am reusit sa punem cap la cap toate informatiile. S-a produs acel moment cand stiinta s-a suprapus perfect pentru teoriile filozofice orientale si au reusit sa explice toate fenomenele neclare pana atunci. Puzzle-ul s-a inchis si imaginea este in sfarsit completa.

Tocmai de aceea ne-am propus in 2015 sa revenim cu acest site pentru a pune la dispozitie doar informatii curate, filtrate, verificate, pentru cei care cauta raspunsuri.

Dupa atatia ani de studii, am ajuns la concluzia ca tot ce intra in contact cu noi ne influenteaza si poate duce la dezechilibre care se transpun apoi in boli.

Solutia este sa privesti ansamblul nu doar partea, intregul nu doar corpul.
Asadar, suntem corp si suflet (spirit sau cum vreti sa ii spuneti). Trebuie sa avem grija atat de corp prin alimentatie si prin miscare cat si de suflet, prin hrana adecvata – cuvinte, imagini, ocupatie, implinirea menirii pe pamant

Este vorba de Alimentatie in sensul larg al cuvantului.

Tot ce intra in contact cu noi, pe interior sau exterior, ne hraneste!

De aceea, avem nevoie sa privim toate elementele care ne hranesc, pentru a vedea in ce masura sunt in Armonie cu Natura, in armonie cu mecanismul perfect creat de natura.

Toate problemele de orice fel provin de la de incalcarea acestui echilibru.

Noi ne hranim corpul cu aer, apa si alimente, punem corpul in contact cu cosmetice, haine, lucruri din casa, folosim tehnologie care functioneaza cu unde electromagnetice la fel ca si corpul nostru, ne obtinem alimentele din natura, ne folosim corpul, muschii intr-un anume fel, ne hranim sufletul cu imagini, cuvinte, activitati etc.

Toate aceste elemente ne hranesc, iar aceasta hrana ne influenteaza starea de sanatate.

Tocmai de aceea am impartit site-ul in cele 3 categorii esentiale de hrana pentru corp si suflet si am inceput sa adunam articole care sa raspunda la intrebari specifice pentru fiecare categorie si l-am intitulat:

Culegere de informatii utile

pentru Cei care doresc sa traiasca sanatosi si fericiti pana la adanci batranete!

Hrana pentru suflet in Armonie cu Natura

 • Din categoria “What a wonderful world!” sau “O lume minunata! – pagina de citit cand ti se pare ca totul s-a sfarsit si nimic nu mai are rost!
 • Din categoria “Ce-si face omul cu mana lui” – pagina de citit cand te intrebi “DE CE EU?”
 • Din categoria “Qvo vadis?” sau “Incotro?” – pagina de citit cand te afli la o rascruce si nu stii incotro sa mergi.

Hrana pentru corp in Armonie cu Natura

 • Din categoria “Aer, Apa, Alimente” – pagina de citit atunci cand apare intrebarea “Si noi ce mai mancam?
 • Din categoria “Cosmetice, Haine, Casa, Tehnologie” – pagina de citit cand esti nemultumit de cum arati, cum te imbraci, unde stai si ce folosesti si vrei altceva…
 • Din categoria “Gradina” – pagina de citit atunci cand ti se spune ca munca la camp e o corvoada si e istovitoare si trebuie sa ramai dependent de altii…

Miscare in Armonie cu Natura

 • Din categoria “Sport – Miscare in aer liber” – se spune ca dupa doua ore de mers pe munte esti mai destept!
 • Din categoria “Artele miscarii” –
 • Din categoria “Schimbarea” – singura constanta din Univers!

Terapie prin Armonie!

În textele antice de medicină orientală se spune că omul şi natura sunt una. Acest lucru înseamnă că ambele sunt părţi ale marelui univers.

O stare de bine înseamnă a fi în armonie cu tot ce te înconjoară.

Orice dezechilibru este semnul unei dizarmonii între ritmul tău și ritmul mediului înconjurător. Separarea de natură aduce un sentiment de înstrăinare şi este începutul bolilor fizice, emoţionale şi fiziologice. Boala nu este nici bună, nici rea. Este doar un avertisment dat de univers, un semnal de alarmă privind dezechilibrul şi dizarmonia din viaţa noastră. Este un mecanism natural de auto-protecţie. O persoană inteligentă receptează aceste semnale de alarmă, reflectă asupra lor, asupra cauzei spirituale, emoţionale, fiziologice şi fizice a problemei apărute.

Terapeutul este o oglindă care reflectă adevărata cauză a dezechilibrului. Unica atitudine a terapeutului este de a-i aminti omului de sursa dezechilibrelor lui. Este relativ uşor să îndepărtezi simptomele unei boli. Totuşi nu acesta este scopul principal.

Tratamentul este menit să restabilească echilibrul dintre om şi univers, existent la un moment dat.

Dar, pentru a obţine o vindecarea de lunga durată, pacientul trebuie să se trateze singur mai departe, reintrând în armonia cu natura.

Cum ?

 • Hranind sufletul in Armonie cu Natura!
 • Hranind Trupul in Armonie cu Natura!
 • Totul pus in Miscare de si prin Armonia cu Natura!