Pe ce te concentrezi, aceea creezi.

adaugat in: Ce-si face omul cu mana lui | 0

Dorim sa schimbam lumea asa cum o vedem acum. Dorim sa nu mai exista foamete, suferinta, razboi, crime, ura, lacomie, invidie, rautate, ….nu are rost sa listam toate lucrurile din lume care nu ne plac, pentru ca le hranim cu energie si nu merita. Ideea este sa dispara, nu sa creasca.

Stiti povestea cu lupul alb si cu lupul negru?

Povestea celor doi lupi
A fost odată un bătrân indian care și-a chemat nepoții  în jurul său pentru a le spune o poveste. S-au așezat cu toții în jurul focului și apoi bunicul a început să le spună povestea.

EU sunt câmpul de bătaie dintre doi lupi: unul alb şi unul negru. Lupul alb este bun, blând şi inofensiv. El trăieşte în armonie cu tot ceea ce se găseşte în jurul lui şi nu se simte atacat atunci când nimeni n-a avut această intenţie. Lupul bun luptă doar dacă e corect să o facă şi când trebuie, pentru a se proteja pe el sau pentru a-şi apăra familia.

Are grijă de toţi ceilalţi lupi din haita sa şi nu se comportă niciodată altfel decât este.
Dar în interiorul meu trăieşte şi un lup negru, iar acesta este foarte diferit. El este agitat, mânios, nemulţumit, invidios şi temător. Până şi cel mai neînsemnat lucru îl face să izbucnească într-o criză de furie. Se luptă cu toată lumea, tot timpul, fără niciun motiv. Nu poate gândi limpede, pentru că lăcomia de a avea mai mult, mânia şi ura îl copleşesc. Dar este o mânie inutilă, dragilor, deoarece această mânie nu va schimba nimic. El caută ceartă oriunde merge şi de aceea o găseşte cu mare uşurinţă. Nu are încredere în nimeni şi nu are prieteni adevăraţi.

Nepoții au stat tăcuți și înmărmuriți cu ochii la bunicul lor, când una dintre nepoțele l-a întrebat: „Bunicule, care dintre lupi va câștiga?”
Bunicul a zâmbit și nu a spus nimic pe moment, replicând după aceea:
Lupul pe care îl hrănesc cel mai des.”

Deci pe care dintre lupi îi hranim? Ce auzim toata ziua în jurul nostru?
Lupta/Razboiul impotriva cancerului
Lupta/Razboiul impotriva terorismului
Lupta pentru pace
Lupta pentru libertate
Etc

De curand am vazut titlul unui articol care mi s-a parut extrem de semnificativ si de emblematic pentru profunda lipsa de logica a gandirii omenesti de la acest moment

”Distrugătorul USS Donald Cook soseşte în Marea Neagră pentru a promova pacea şi stabilitatea”

Cum poate un ”distrugator” sa promoveze ”pacea si stabilitatea

E ca si cum in mijlocul unui grup de oameni la o petrecere ar sta niste mascati cu mitraliere in pozitie de tragere si le-ar spune: Distrati-va, noi ne asiguram ca nu vi se intampla nimic rau! Cum va puteti relaxa cu o mitraliere langa voi ?

Cum putem sa vorbim despre pace cu armele pregatite?

De fapt pe cine hranim, pacea sau razboiul ? Daca noi ne inarmam, dar spunem ca dorim pacea, pe care lup il hranim ? Spunem din gura ca ne dorim pacea, dar in sufletul nostru ne asteptam la razboi si ne pregatim de unul, deci care e rezultatul ? Razboi, evident!

Va amintiti ca noi ne cream realitatea ? Iar Universul materializeaza gandurile noastre. Doar ca Universul nu cunoaste cuvantul ”nu”. Cu cat spui mai mult ”nu vreau razboi”, Universul spune ”te gandesti la Razboi ? OK, Razboi sa fie! Cu cat spui mai mult ”nu vreau cancer”, Universul spune ”te gandesti la cancer ?, OK, Cancer sa fie”.

Si daca sunteti sceptici privind acest mecanism de functionare al Universului, degeaba va luptati cu mine, nu este nimic original, este ceea ce se stie de foarte mult timp si poporul roman o spune asa de frumos :

”De ce îți este frică,  de aia nu scapi”

Si atunci pe ce ne concentram ? Pe pace sau pe razboi ? Pe sanatate sau pe boala ? Pe iubire sau pe frica?

Suplimentele alimentare, Tratamente naturale, Acupunctura Constanta, Acupunctura Bucuresti, Alimentatie Sanatoasa, Sfatul medicului, Fitness, Alimentatie Moderna