Continuare la articolul: Reteta/Secretul sanatatii si fericirii – Exemple ca SE POATE!

adaugat in: Hrana pentru suflet, Qvo vadis? | 0

Continuare la articolul: Reteta/Secretul sanatatii si fericirii – Exemple ca SE POATE!

Un alt medic japonez care a depasit paradigma medicinii moderne, care nu s-a declarat satisfacut cu tratarea simptomelor si a cautat neobosit si incapatanat sa inteleaga cauzele si sa vindece bolile, nu sa le “trateze”!

Nu este un medic oarecare, este “specialistul in endoscopie chirurgicala gastrointestinala nr 1 al Americii”. Dr. Hiromi Shinya este inventatorul chirurgiei colonoscopice, contribuind la proiectarea instrumentului folosit la acest tip de operatii. Dupa 40 de ani si examinarea a 300000 de tracturi intestinale, a inteles si ne transmite cauza bolilor si solutia pentru a ajunge sanatos la 100 de ani!

Este cea mai autorizata voce sa ne transmita solutia verificata in practica pe sute de mii de pacienti,poza_carte solutia prin care ajuns la performanta de zero recidive in cazul cancerelor de colon!

Mai jos aveti cateva citate din carte, doar ca sa va deschid apetitul sa o cititi! Solutia lui, explicata stiintific si bazata pe experienta clinica indelungata este in linie cu informatiile transmise de toti cei care activeaza in aceasta zona – alimentatia si stilul de viata sunt esentiale pentru o viata lunga si sanatoasa!

Miracolul corpului nostru: Corpul se vindeca singur!

“Corpul nostru are o capacitate miraculoasa de se vindeca singur.

De fapt, corpul nostru este unicul sistem de vindecare capabil sa ne readuca echilibrul atunci cand ne ataca boala. Medicina poate ajuta corpul sa depaseasca anumite situatii de urgenta, uneori o operatie chirurgicala poate fi necesara, dar numai corpul insusi are capacitatea de a vindeca” (pag 17, Introducere)

“Medicamentele nu pot, esentialmente sa vindece bolile. Unicul drum catre o vindecare in orice boala consta in stilul nostru cotidian de viata” (pag 62, cap: “De ce medicamentele anti-cancer nu ne vindeca cancer”)

Importanta alimentatiei si a stilului de viata

Nota: sublinierea imi apartine, nu apare in cartea originala.

“De-a lungul deceniilor de practica clinica, examinand efectiv sute de mii oameni in calitate de specialist in endoscopie gastrointestinala, am aflat ca daca sistemul gastrointestinal al unui pacient este curat, atunci organismul acelei persoane este capabil sa lupte cu bolile de orice tip. Pe de alta parte, atunci cand sistemul gastrointestinal al unei persoane nu este curat, atunci persoana va suferi inevitabil de o boala sau alta […]Mentinerea unor caracteristici bune ale stomacului si intestinelor are o consecinta directa asupra mentinerii sanatatii in ansamblu[…] am descoperit o puternica legatura intre sanatate si anumite stiluri de a manca si de a trai” (pag 18, cap. “Factorul enzimatic-cheia codului vietii”)

“Sistemul nostru gastrointestinal, care absoarbe hrana si apa, este deci parte fundamentala a corpului nostru. O calitate proasta a apei si a hranei va face ca sistemul gastrointestinal sa fie primul care sufera. Mai tarziu, elementele rele care sunt absorbite trec in sange si sunt transportate de acesta la toate celulele din organism. Oricat de slabe calitativ ar fi ingredientele, celulele trebuie sa foloseasca ce au la dispozitie pentru a construi noi celule. Astfel, calitatea hranei si a apei ne determina sanatatea” (pag 53, cap. “Arsura de stomac este un avertisment emis de organism; nu il neglijati”)

“Majoritatea bolilor sunt produse de obiceiuri mai degraba decat de ereditate” (titlu capitol, pag 115)

“Cred ca starea fizica a unei persoane este determinata in cea mai mare masura, de urmatorii doi factori: ce mostenesti de la parinti si obiceiurile de viata cu care ai crescut […] dar adevarul este ca obiceiurile bune vor bate genele proaste” (pag 117, cap. “Obiceiurile rescriu genele”)

“Un element-cheie pentru sanatatea ta este cumpatarea, practicata in toate privintele” (pag 147, cap “prea mult exercitiu fizic nu aduce nimic bun, dimpotriva, creeaza necazuri”)

Concluzia la care am ajuns este ca nu poti sa-ti duci viata nesocotind legile naturii. Acestea determina tot ce se intampla in lumea aceasta (unii le-ar putea denumi voia Domnului). Daca le nesocotesti, te vei imbolnavi. Oamenii sunt parte a naturii, nu sunt separati de natura. Ca si celelalte animale, oamenii trebuie sa consume alimente potrivite pentru specia lor si in conformitate cu mediul in care traiesc. Principiul de baza al vietii umane este consumarea plantelor si animalelor care se gasesc in natura in habitatul lor. Oamenii care sunt obisnuiti cu o alimentatie bazata pe cereale, legume, plante marine, fructe si peste nu vor putea digera cantitati excesive de carne si lapte pline de chimicale, cu inalt grad de prelucrare si secatuite de enzime.[…]Capacitatea noastra de a gandi, pe care am dobandit-o prin mila bunului Dumnezeu, a fost prost interpretata de multi, care considera ca oamenii sunt o clasa de fiinte speciale, situate deasupra animalelor. Crestem si controlam animalele intr-o maniera convenabila pentru noi.  Dorinta noastra de a manca lucruri delicioase ne-a facut sa consumam “alimente” care nu se gasesc nicaieri in natura. Dorinta noastra de a duce o viata mai confortabila, marcata de facilitati moderne, ne-a facut sa distrugem o mare parte din mediul inconjurator natural. Dorinta noastra de a ne obtine cu mai mare usurinta recoltele a condus la folosirea substantelor chimice in agricultura. Dorinta noastra de a avea mai mult pamant si mai multi bani a condus la neintelegeri si dispute. Poate ca oamenii contemporani platesc pentru lacomia lor tot mai accentuata, iar plata este sub forma bolilor. […] Totodata, a sosit momentul ca medicina moderna sa isi inteleaga erorile. Si noi, oamenii, facem parte din natura. Ca sa ducem o viata sanatoasa, trebuie sa urmam legile naturii.” (pag 154-155, cap “toti suntem programati, fara exceptie, sa ne traim plenar viata”)

“Dat fiind ca energia ta provine din hrana pe care o mananci, daca hrana insasi nu contine niciun fel de energie vitala, nu vei deveni niciodata un om sanatos, oricat de mult ai manca. O persoana care nu consuma alimente crescute in natura nu se poate astepta sa aiba o viata sanatoasa. Mancarea pe care o mananci zilnic iti sustine organismul, iar criteriile pe baza carora alegi aceasta mancare iti vor determina starea de sanatate” (pag 172-173 , cap”in recoltele bazate pe chimicalele agricole nu exista energie vitala”)

“O alimentatie neadecvata va produce in organism cantitati mari de radicali liberi. Dar acelasi efect il au si sentimentele negative, cum ar fi ura, resentimentele, gelozia, care sunt la fel de distrugatoare pentru sanatate ca o alimentatie proasta. Poti sa te lasi de baut, sa te lasi de fumat, poti sa ai o alimentatie perfecta, dar daca iti “hranesti”mintea cu furie, stres si frica, tot te poti imbolnavi. Ca sa traiesti o viata sanatoasa, este foarte important sa mentii o stare a mintii de armonie si stabilitate” (pag 174, cap “totul ne este scris in “scenariul vietii”)

“Urmati o alimentatie buna, stapaniti un stil de viata bun, beti apa buna, odihniti-va din plin, efectuati exercitii fizice de intensitate moderata si urmariti lucruri care va intereseaza si va motiveaza si corpul va va raspunde intr-o maniera pozitiva. Indiferent de cat de nesanatos este acum corpul, el se straduieste clipa de clipa sa ramana sanatos” (pag 183, Postfata)

“Cele sapte reguli de aur ale doctorului Shinya pentru o sanatate buna
  1. O buna alimentatie […]
  2. Apa buna[…]
  3. Eliminare regulata[…]
  4. Exercitiu fizic moderat[…]
  5. O odihna adecvata[…]
  6. Respiratia si meditatia[…]
  7. Bucuria si iubirea[…]”