Axiomele alimentatiei moderne – sau cum construim palate în mlaştină şi nu înţelegem de ce se încăpăţânează să se prăbuşească

adaugat in: Aer, Apa, Alimente | 0
Tratamente Naturale
  • Zahărul, dulciurile – bucuria copiilor si cadoul ideal pentru ei
  • Laptele – pentru oase puternice
  • Iaurtul – bacterii bifidum şi nu mai eşti balonată!
  • Fluorul – pentru dinţi fără carii
  • Proteinele animale –sursă de proteină indispensabilă pentru dezvoltare
  • Cuptorul cu microunde – ajutorul oamenilor moderni care nu au timp
  • Caloriile – dacă vreţi să slăbiţi, calculaţi atent nr. de calorii consumate
  • Suplimentele alimentare: vitamine, minerale – absolut necesare pentru a fi plini de energie şi sănătoşi
  • Sarea iodată – pentru sănătatea populaţiei
  • Margarina – conţine nutrienţi esenţiali pentru sănătatea ta şi a familiei

 

Definiţia din DEX pentru axiomă este:
AXIÓMĂ, axiome, s.f. 1. Adevăr fundamental admis fără demonstraţie, fiind evident prin el însuşi. 2. Enunţ prim, nedemonstrat, din care se deduc, pe baza unor reguli, alte enunţuri.

Toate cele de mai sus sunt considerate de majoritatea oamenilor nişte axiome, adică nişte adevăruri admise în general şi acceptate ca reale, fără demonstraţie.

Pe baza acestor axiome, se clădeşte teoria alimentaţiei moderne „sănătoase”, adică recomandările călduroase de a consuma lapte, proteine animale, iaurt, fluor, sare iodată, etc.

Problema este că aceste afirmaţii au devenit axiome prin repetarea la nesfârşit a lor, până când lumea le-a acceptat ca atare şi nu işi mai pune nici o întrebare asupra lor. Voi cita un personaj deloc benefic pentru umanitate, dar care a fost un maestru în manipulare, Adolf Hitler: “Spune o minciună suficient de tare şi suficient de mult şi lumea o va crede”

Din păcate, toate aceste axiome sunt false, astfel încât toată construcţia de reguli şi recomandări privind alimentaţia este ca un castel construit în mlaştină: se clatină şi este gata să se prăbuşească.

Nu toate au fost introduse voit, cu un anume scop. Multe au fost considerate bune, pe baza datelor existente la momentul respectiv. Doar că, după ce practica şi ştiinţa au început, treptat, să scoată la iveală adevaratele lor efecte, a fost mai comod şi mai avantajos pentru unii să se meargă înainte, decât să se recunoască greşeala.

Găsiți separat informații privind efectul dezastruos al fiecăruia dintre aceste alimente sau practici enumerate mai sus. Găsiți pe net nenumărate articole si studii care demostrează cele afirmate mai sus. Dacă ești puțin curios și ai mintea deschisă, poți găsi ușor adevărul din spatele cortinei. Spor la căutare!

Tratamente naturale, Acupunctura Constanta, Acupunctura Bucuresti, Alimentatie Sanatoasa, Sfatul medicului, Fitness, Alimentatie Moderna