Programări : 0726 212877

Str. Făgăraş nr. 12, Sector 1, Bucureşti

Acupunctura si….Spondiloza Cervicala

Spondiloza Cervicala a fost initial diagnosticata si recunoscuta ca fiind boala profesionala la dactilografe. Odata cu aparitia calculatoarelor si a stresului a inceput sa se intalneasca la o mare parte din populatie, in special la cei care petrec multe ore la calculator dar si la persoanele adulte mai mult sau mai putin varstnice, care au probleme cu metabolismul calciului.

De obicei, aceasta boala se asociaza si cu alte afectiuni ale coloanei vertebrale: lombalgii (dureri de mijloc), dureri de spate.

Ca si simptome apar la inceput contracturi musculare la nivelul gatului, cefei, umerilor. Odata cu avansarea bolii, apar cefalee (dureri de cap), insomnie, vertij (ameteli).

Diagnosticul se pune radiologic. Tratamentul clasic presupune antiinflamatoare si analgezice, dar acestea estompeaza simptomele (durerile), fara a elimina cauza.

Tratamentul de acupunctura, combinat cu tehnici de masaj (manevre de osteopatie) ajuta la estomparea simptomatologiei in 5-7 sedinte dar si la vindecarea bolii prin refacere energetica  in 10 sedinte.  

Cauza radacina a oricarei afectiuni trebuie cautata mult mai adanc, punand succesiv intrebarea „de ce?” de cel putin 5 ori, asa cum ar face un copil de 3 ani, care nu este multumit pana cand nu ajunge la adevarata sursa a problemei. Pe internet gasiti multa literatura privind cauzele spirituale ale bolilor. Spondiloza cervicala poate arăta o gandire limitata, inflexibila, reprimarea sentimentului de iubire, rigiditate emotionala, lipsa de sustinere afectiva.

Chiar daca aceste informatii nu pot fi luate ca un adevar absolut, valabil pentru toti oamenii, pot fi folosite ca o ghidare si o directie de explorare, pana cand veti descoperi, singuri, adevarata problema. Fiecare persoana este unica si numai ea cunoaste toate amanuntele din tabloul vietii sale, avand capacitatea de a se autovindeca prin reintrarea in armonie cu mediul inconjurator.

NU UITA!

Omul şi natura sunt una. Acest lucru înseamnă că ambele sunt părţi ale marelui univers.

O stare de bine înseamnă a fi în armonie cu tot ce te înconjoară.

Orice dezechilibru este semnul unei dizarmonii între ritmul tău și ritmul mediului înconjurător. Separarea de natură aduce un sentiment de înstrăinare şi este începutul bolilor fizice, emoţionale şi fiziologice. Boala nu este nici bună, nici rea. Este doar un avertisment dat de univers, un semnal de alarmă privind dezechilibrul şi dizarmonia din viaţa noastră. Este un mecanism natural de auto-protecţie. O persoană racordata la Univers receptează aceste semnale de alarmă, reflectă asupra lor, asupra cauzei spirituale, emoţionale, fiziologice şi fizice a problemei apărute.

Terapeutul este o oglindă care reflectă adevărata cauză a dezechilibrului. Unica atitudine a terapeutului este de a-i aminti omului de sursa dezechilibrelor lui. Este relativ uşor să îndepărtezi simptomele unei boli. Totuşi nu acesta este scopul principal.

Tratamentul este menit să restabilească echilibrul dintre om şi univers, existent la un moment dat.
Dar, pentru a obţine o vindecarea de lunga durată, pacientul trebuie să se trateze singur mai departe, reintrând în armonia cu natura.

Cum ?

  • Hranind sufletul in Armonie cu Natura!
  • Hranind Trupul in Armonie cu Natura!
  • Totul pus in Miscare de si prin Armonia cu Natura!