Programări : 0726 212877

Str. Făgăraş nr. 12, Sector 1, Bucureşti

Acupunctura si Simptomatologia Postoperator Hernie de disc

Sunt multe cazuri in care postoperator pacientii raman cu aceeasi simptomatologie a Herniei de disc pe care o aveau anterior operatiei: dureri in membrul inferior, membru inferior imobilizat, dureri la miscare, dureri la repaus, etc.

Cu alte cuvinte, pacientul se trezeste ca, desi este operat de hernie de disc, are aceleasi simptome ca si inainte de operatie!

Aceasta situatie este normala, pentru ca nervul a suferit in urma traumatismului deplasarii sau fragmentarii discului si necesita timp pentru refacere. Refacerea dureaza  cca 6-12 luni cu gimnastica recuperatorie si/sau fizioterapie, dar aceste metode nu dau rezultate in toate cazurile si pot ramane dureri pe perioade indelungate de timp, chiar si pana la 5 ani.

La un pacient care a suferit o astfel de operatie si a ramas cu simptomele specifice herniei, se poate realiza un diagnostic energetic si se poate aplica un tratament specific de acupunctura, chiar daca operatia este recenta sau mai veche (chiar si de 5 ani!).

Prin aplicarea tratamentului de acupunctura, ce consta in cca 10 sedinte, durerile si celelalate simptome (amorteli) din membrele inferioare se diminueaza de la sedinta la sedinta pana la disparitia completa.

Avantajele aplicarii acupuncturii in astfel de cazuri sunt:

  1. refacerea dupa operatie este mult mai rapida: cele 10 sedinte se pot efectua in 10 zile consecutive sau in 2-4 saptamani, in functie si de disponibilitatea pacientului
  2. refacerea este eficace: durerile sunt eliminate in toate cazurile, singura exceptie fiind cazurile de erori          chirurgicale;