Programări : 0726 212877

Str. Făgăraş nr. 12, Sector 1, Bucureşti

Acupunctura si … Sarcina toxica

In ultima vreme, din ce in ce mai multe femei insarcinate au ceea ce se numeste „Sarcina toxica„, o reactie puternica a organismului la stimuli externi cum ar fi mirosuri puternice, schimbare de pozitie, deplasare, alimente,  cu simptome ca ameteli, greturi, varsaturi, dureri de cap, respingerea tuturor alimentelor, irascibilitate crescuta, oboseala accentuata.

O perioada atat de frumoasa si gingasa cum este sarcina, in care sufletul canta de bucurie, este umbrita de simptome atat de coplesitor de neplacute: femeia devine palida, obosita, irascibila, apatica, respingand mancare si tot ce este in jur, inclusiv pe cei apropiati, iar toti cei din jurul sau sunt antrenati in aceasta atmosfera intunecata si apasatoare.

O astfel de pacienta a venit de curand la mine. A venit adusa mai mult cu forta de sotul ei. Era obosita, suparata, fara chef, palida, cu greata. Sotul ei abia a reusit sa o convinga sa vina. Ea nu a vrut sa vina pana in momentul in care starea de rau a devenit atat de insuportabila si cand nemaiputand sa manance nimice a fost atat de disperata incat a fost dispusa sa incerce orice, numai sa treaca acea stare de rau.

A venit. Mi-a spus in fata ca ea nu a vrut sa vina, ca ii este frica de ace dar ca a venit la insistentele sotului si a familiei si ca ii este atat de rau incat este dispusa sa incerce ceva, numai sa nu se mai simta asa.

A urmat un tratament intensiv de 10 sedinte, in 10 zile consecutive. Am folosit numai acupunctura, dar intr-un mod special, care sa elimine in primul rand stresul de ace iar apoi sa eficientizeze energia organelor direct implicate in aceasta simptomatologie, tinand cont in acelasi timp de existenta sarcinii.

Dupa 4 sedinte, a venit la mine zambitoare si mi-a spus ca de abia astepta sedinta, ca simte ca ceva se intampla in bine.

De la zi la zi, familia a observat ca este mai dinamica, mai zambitoare, mai rosie in obraji, mai cu chef de viata si ca a inceput sa ceara alimente pe care inainte le respingea din start.

La capatul celor 10 zile mananca normal, si-a reluat activitatea la serviciu (fusese in concediu medical), asteapta cu nerabdare sarbatorile, este rosie in obraji si zambitoare.