Programări : 0726 212877

Făgăraş Street no. 12, Sector 1, Bucharest

Acupunctura si… Migrena/Durerea de Cap

In medicina traditionala chineza nu exista diagnosticul de migrena sau durere de cap, ci durere de ficat!

Cauzele migrenelor/durerilor de cap sunt multiple: alimentatie (consum excesiv de proteine sau grasimi, mese copioase seara), parte a sindromului premenstrual, postmenstrual, probleme de coloana cervicala (spondiloza cervicala, hernii), insotesc sau urmeaza durerea de dinti; etc. In unele tratamente se prescriu ajustari la regimul de viata, in special cel alimentar, se trateaza cu acupunctura si tehnici de masaj pentru zona ficatului sau zona cervicala.

O pacienta a venit cu dureri de cap sau asa zisa nevralgie de trigemen. Dupa tratamentul de acupunctura de cca 4-5 sedinte, durerea de cap a cedat, dar a aparut o durere la o lucrare dentara existenta. La recomandarea sa consulte medicul dentist si in urma radioagrafiei si examinarii s-a constatat ca avea un granulom care dadea durerile de cap, fara sa dea durere de dinti (nervul era scos la dintele respectiv).

O alta pacienta s-a prezentat la cabinet, spunand ca avea dureri de cap de cand se stie. In ultima vreme durerile incepusera sa fie foarte frecvente si in familie era zi de sarbatoare cand nu avea dureri de cap. In urma a 7 sedinte de acupunctura  directionate pe ficat, durerile de cap au disparut, dar datorita regimului de viata care nu s-a schimbat, durerile revin din 6 in 6 luni, dar cu intensitate mult mai mica si oricum mult mai rar decat inainte. Revine la tratament de intretinere o data pe an.