Programări : 0726 212877

Str. Făgăraş nr. 12, Sector 1, Bucureşti

Acupunctura si….FRICA DE ACE!

„Doctore, o fi eficace Acupunctura, dar nu vreau ace!”

„Nu stiu de ce, dar mi-e frica de ace!”

„Dar nu e periculos ? Acele sunt sterile?”

Foarte multi oameni refuza din start acupunctura pentru ca un astfel de tratament presupune ace si…intepaturi! Iar la majoritatea oamenilor exista o retinere, daca nu chiar frica de ace, de intepaturi, pentru ca intepaturile sunt asociate cu durerea.

Asta este perceptia oamenilor cand se gandesc la ace: Doare!

DE UNDE VINE FRICA DE ACE?

Inca din viata intrauterina, mama este intepata pentru a i se efectua analize de sange sau in cazuri mai grele, chiar pentru tratamente. Stresul mamei declansat de aceste intepaturi se transmite si ramane imprimat in memoria fatului.

In primele zile de viata, puiul de om este vaccinat. Are doar 1-3 zile si primeste deja doua intepaturi dureroase cu primele doua vaccinuri. Pentru un organism fragil si nou pe pamant, aceasta intruziune in lumea lui interna se intipareste in memorie. Este perceputa ca o agresiune asupra lui.

Pe toata durata copilariei, sirul de vaccinuri facute raman adanc in memoria copilului. De fiecare data, presiunea pusa de sistem asupra parintilor, „trebuie! acum!” este trasferata pe copil, caruia i se explica „trebuie, acum, este pentru binele tau”, iar copilul sufera durere dar si frustare.

Multi parinti folosesc acele ca pe un „bau-bau” pentru copii:

„Daca nu esti cuminte, te duc la doctor sa-ti faca injectie”

„Daca nu te imbraci, o sa racesti si o sa-ti faca injectie”

„Daca nu mananci, te imbolnavesti si o sa-ti faca injectie”

Pe langa frica de ace, frica de durere si teama de sange sunt sadite in toti copiii mici:

” Nu te catara, o sa cazi, o sa te doara, o sa curga sange, o sa ajungi la spital….etc”

Daca mergeti doar 30 min intr-un parc in care se joaca cei mici de 2-5 ani, in care nu exista vizibil nici un pericol deosebit si ascultati replicile parintilor, bunicilor, bonelor o sa auziti cele mai sumbre scenarii, demne de o apocalipsa. Iar cuvantul „Nu” reprezinta 50% dintre cuvintele rostite, restul fiind ocupat de lista de consecinte ingrozitoare ale oricarei activitati intreprinse.

De aici pleaca o trauma profunda si o frica/retinere fata de spitale, doctori, halate albe, ace!

Antibioticele injectabile prescrise la varste mici, de exemplu moldaminul care era foarte popular prin anii 70-80, injectii care sunt extrem de dureroase chiar si facute de cea mai buna mana de asistenta, au dus la crearea unei aure extrem de negative asupra acelor.

Este clar, in mintea noastra, acele sunt legate de durere. Durere fizica in primul rand, dar la nivel profund este o durere a sufletului pentru agresiuni severe si repetate, fara vreun motiv suficient de solid pentru justificare.

CE AU DIFERIT ACELE DE ACUPUNCTURA ?

Acele de acupunctura sunt de unica folosinta, sunt sterile. Odata folosite, acele se arunca. Fiecare tratament se face cu ace noi, sterile  – asta pentru a indeparta alta frica bagata in capul nostru de-a lungul vietii, frica de microbi!

Acele de acupunctura sunt foarte subtiri, au un diametru de la  0.16 mm pana la 0.25 mm, spre deosebire de acele folosite la injectare care au peste 1 mm. Fiind atat de subtiri, ele nu lezeaza tesutul asa cum fac acele normale si nu dau durerea specifica intepaturii de ace de injectie.

Pe scurt, INTRODUCEREA Acului de Acupunctura NU DOARE!

Apar insa dureri de scurta durata la punctele care sunt in suferinta. Sunt acele zone de pe corp unde sunt stagnari de energie si care sunt dureroase si la atingere cu degetul, la presopunctura.

Durerea nu este de la ac, este de la punct!

CE FACEM CU FRICA DE ACE?

Asa cum am mentionat mai sus, frica exista si ea nu poate fi ignorata. Nici de pacient si nici de doctor.

Daca totusi pacientul este dispus sa vina pana la cabinet – pentru ca uneori frica de ace este atat de puternica incat pacientul nici nu vrea sa auda de un astfel de tratament – poate mentiona din strat acest lucru, iar tratamentul incepe cu aplicarea unor ace tocmai pentru a stopa aceasta repulsie, fobie fata de ace. Iar efectul este imediat! Iar apoi, se poate continua normal tratamentul pentru afectiunea respectiva.

Multi pacienti au venit la tratamentul de acupunctura doar pentru ca durerea existenta era prea mare si estompa frica de ace.

Efectul acelor este atat de spectaculos, incat nimeni nu a regretat ca a venit. Singurul lucru „negativ” este ca efectul fiind rapid, pacientul se simte bine dupa 1-2 sedinte si nu mai vine, desi tratamentul nu este finalizat si nu se atinge eficacitatea urmarita pe termen lung.

Daca totusi frica/fobia de ace este coplesitoare, tot puteti sa va prezentati la cabinet, pentru ca, din fericire, EXISTA SI METODE ALTERNATIVE de rezolvare a problemelor, cum ar fi presopunctura, electropunctura, magnetopunctura, cromopunctura,  masajul terapeutic, osteopatia (pentru detalii despre aceste metode, consultati paginile site-ului referitoare la acupunctura si osteopatie) care pot avea efecte similare cu acupunctura, desi sunt mai lente si necesita mai mult efort, mai mult timp.

NU UITA!

Omul şi natura sunt una. Acest lucru înseamnă că ambele sunt părţi ale marelui univers.

O stare de bine înseamnă a fi în armonie cu tot ce te înconjoară.

Orice dezechilibru este semnul unei dizarmonii între ritmul tău și ritmul mediului înconjurător. Separarea de natură aduce un sentiment de înstrăinare şi este începutul bolilor fizice, emoţionale şi fiziologice. Boala nu este nici bună, nici rea. Este doar un avertisment dat de univers, un semnal de alarmă privind dezechilibrul şi dizarmonia din viaţa noastră. Este un mecanism natural de auto-protecţie. O persoană racordata la Univers receptează aceste semnale de alarmă, reflectă asupra lor, asupra cauzei spirituale, emoţionale, fiziologice şi fizice a problemei apărute.

Terapeutul este o oglindă care reflectă adevărata cauză a dezechilibrului. Unica atitudine a terapeutului este de a-i aminti omului de sursa dezechilibrelor lui. Este relativ uşor să îndepărtezi simptomele unei boli. Totuşi nu acesta este scopul principal.

Tratamentul este menit să restabilească echilibrul dintre om şi univers, existent la un moment dat.
Dar, pentru a obţine o vindecarea de lunga durată, pacientul trebuie să se trateze singur mai departe, reintrând în armonia cu natura.

Cum ?

  • Hranind sufletul in Armonie cu Natura!
  • Hranind Trupul in Armonie cu Natura!
  • Totul pus in Miscare de si prin Armonia cu Natura!