Programări : 0726 212877

Str. Făgăraş nr. 12, Sector 1, Bucureşti

Acupunctura si…depresia

O pacienta vine la cabinet si imi solicita acupunctura pentru dureri de spate si de picioare. In timp ce vorbeste cu o voce stinsa, sacadata o privesc si vad o fata fara expresie, plansa, dezamagita, cu ochii stinsi. Mai fac cateva verificari si incep sa aplic un tratament pentru dezechilibrul energetic constatat, asteptand ca pacienta sa se deschisa si sa spuna mai multe din problemele pe care le are, pe care le vazusem dar pe care nu le spusese. In final, printre altele, mentioneaza: “ Sunt in depresie”.

Nu s-a gandit sa mentioneze acest subiect, pentru ca nu vedea legatura intre depresie si ace. Pe ea o durea spatele! Am inceput sa lucrez de la inceput pe aceasta problema. In cateva sedinte, parca a prins viata! A aparut relaxarea, a revenit zambind, cu chip luminos si voce vioaie.

Sigur, lucrurile nu sunt chiar asa de simple si nu se rezolva de azi pe maine. Pe langa tratamentul de acupunctura mai contribuie si alte elemente, ca dieta, stilul de viata, mediul in care te afli. Dar vestea buna e ca se poate! Toata lumea se gandeste la depresie ca la ceva cu cauza psihica, dar exista o cauza fizica foarte evidenta.

Excesul de stres, lipsa de perioade de relaxare duce la epuizarea glandelor suprarenale. Epuizarea glandelor suprarenale duce la perturbarea mecanismului de adaptare la stres, printr-un exces de adrenalina (cu tulburari digestive, de eliminare, imunitare, sexuale si mentale) si lipsa “hormonilor fericirii” noradrenalina, cu precursorii lor dopamina si serotonina – substante care ajuta organismul sa se relaxeze, sa functioneze normal.

Lipsa starii de relaxare, ne transforma in fiinte deprimate, incruntate, care merg pe strada privind in jos si care nu se mai pot conecta la semenii din jur. Prin acupunctura se stimuleaza functionarea glandelor suprarenale, in special pentru a induce acea stare de relaxare atat de necesara organismului pentru refacere si functionare normala. Prin revigorarea fizica a organismului se ajunge si  la o revigorare psihica. Se poate! Primul pas odata facut, ai cel putin un strop de energie sa mergi mai departe pe drumul vindecarii.