Programări : 0726 212877

Str. Făgăraş nr. 12, Sector 1, Bucureşti

 Acupunctura si ….Diabetul

Acupunctura si diabetul - Armonie cu natura - Cabinet acupunctura Bucuresti

Acupunctura si diabetul

Orice boala are o cauza. O cauza adevarata, profunda, cauza radacina. Ca sa ajungem la ea, trebuie sa punem cu insistenta intrebarea „De ce”, una dupa alta, iar si iar, asa cum fac copiii mici de 3-4 ani, si sa nu ne oprim pana nu obtinem un raspuns satisfacator.

Pe net exista multe surse in care apar posibile explicatii privind cauzele spirituale ale bolilor. Asa cum spuneam si in alte articole, nu inseamna ca aceste informatii sunt adevar absolut, valabile pentru toti oamenii. Dar ele pot fi folosite ca o ghidare si o directie de explorare, pana cand veti descoperi, singuri, adevarata problema. Fiecare persoana este unica si numai ea cunoaste toate amanuntele din tabloul vietii sale, avand capacitatea de a se autovindeca prin reintrarea in armonie cu mediul inconjurator.

Am gasit pe blogul

http://terapiatreptelor.blogspot.ro/2013/12/cauzele-spirituale-ale-bolilor-ii.html

 urmatoarea cauza spirituala pentru diabet, care este cea mai apropiata de situatiile intalnite in practica:

„Una dintre principalele cauze ale aparitiei acestuia o constituie blocajele in exprimarea sanatoasa, naturala a afectivitatii.

In cateva cuvinte, cauza spirituala a diabetului este teama – teama de exprimare si manifestare a sentimentelor, emotiilor”.

Din cauza lipsei de afectivitate – lipsa primirii ei si lipsa daruirii ei – oamenii isi gasesc alte placeri. Cea mai la indemana placere este placerea de a manca. De a ajunge sa iubesti hrana, in locul altui tip de iubire.

Laptele matern este prima sursa de hrana. Dulceata laptelui este asociata cu iubirea mamei. Odata ce nu mai primim iubire, afectiune de la cei din jur, cautam inlocuitori pentru aceasta. Iar asociatia pe care am facut-o in primele zile de viata este cea de iubire – dulce. De aici pleaca acea nevoie intensa de dulce. Exista credinta generala ca trebuie sa dam dulciuri copiilor ca sa fie fericiti. De fapt, copiii nu au nevoie de dulciuri, ei au nevoie de iubire. Dar pentru ca multe mamici din ziua de azi sunt prea ocupate si/sau prea nepricepute in a da iubire, le dau dulciuri ca sa compensese acest lucur. Iar de aici se intra intr-un cerc vicios, care se finalizeaza cu un diabet aparut la varste mai mult sau mai putin inaintate, in functie de rezistenta fiecarui organism.

Mai sus am vorbit de dulciuri. Dar nu intotdeauna este vorba de dulciuri, ci de orice fel de hrana. Asa devin unii oamenii lacomi, adica mananca foarte mult si foarte repede si nu se simt niciodata satuli si satisfacuti. Asa devin unii oameni gurmanzi, care cauta rafinamentul in combinatii sofisticate si continua aceasta cautare la nesfarsit.

Hrana in exces, zaharul in exces duc la obosirea si epuizarea pancreasului si astfel la dereglarea mecanismului de control al glucozei din sange si apoi la diabet.

Stresul este un alt factor favorizant. Stresul este un concept condensat. El este de fapt tot o lipsa de iubire, o situatie care nu iti face placere si te face sa te incordezi pentru a depasi acea situatie. Sub actiunea multor stimuli interni sau externi in corpul nostru se produce „o furtuna interioara”, o descarcare somatica de hormoni care perturba echilibrul de functionare al organismului.

Atunci cand esti diagnosticat cu diabet, ai de revizuit toti factorii care au dus la el.

Incepi cu mancarea, factorul aparent cel mai important, dar nu este suficient.

Dieta de diabet este frustranta. Pentru ca scoate exact singurele surse de dulce din viata ta cu care esti obisnuit: dulciuri, paine. Tocmai de aceea trebuie sa mergi mai departe, sa cauti si sa vindeci cauza, ca sa nu creezi doar un alt factor stresant in viata ta si sa agravezi boala. 

Aceasta boala te obliga sa devii extrem de cumpatat, sa exerciti un control mult mai mare asupra existentei tale.

  1. Mancatul seara tarziu creste glicemia! Indiferent ce mananci, a doua zi ai glicemia ridicata. Trebuie sa mananci cel mai tarziu la ora 18.
  2. Cantitatea mare de hrana creste glicemia! Indiferent ce mananci, daca este cantitate mare, atunci glicemia creste. Trebuie sa te ridici de la masa inainte sa apara senzatia de satietate. O portie mai mare de 200-250 g este deja mult.
  3. Calitatea hranei este foarte importanta! Hrana sa fie cat mai putin procesata, mai simpla, fara combinatii complexe si sofisticate. Combinatiile complexe sau nepotrivite cresc glicemia.
  4. Chiar daca renuntam la dulciuri si paine, daca se mananca grasime in exces, glicemia creste ! De exemplu, prea multa carne poate creste glicemia, daca aceasta este grasa!
  5. Alcoolul creste glicemia! Ar trebui eliminat alcoolul complet!
  6. Stresul – chiar daca regimul alimentar este adecvat, stresul cotidian sau stresul creat de anumite situatii din viata duc la cresterea glicemiei.

Acupunctura poate ajuta in aceasta afectiune. Acupunctura actioneaza pe termen lung, intarind meridianul splina-pancreas. Acupunctura ajuta la echilibrarea energetica si a altor organe, in special a rinichilor, care contribuie toate la buna functionare a organismului. Acupunctura ajuta la relaxarea generala pentru a ajuta organismul sa iasa din starea de stres (incordare) in care se afla.

In concluzie, pentru vindecarea acestei afectiuni este nevoie de modificarea regimului de viata: odihna, aer curat, miscare moderata, hrana putina, simpla, consumata devreme, activitati relaxante si, ce este cel mai important, sa ne gasim modalitati de exprimare a afectiunii fata de cei dragi, sa invatam sa primim si sa dam afectiune celor din jur.

NU UITA!

Omul şi natura sunt una. Acest lucru înseamnă că ambele sunt părţi ale marelui univers.

O stare de bine înseamnă a fi în armonie cu tot ce te înconjoară.

Orice dezechilibru este semnul unei dizarmonii între ritmul tău și ritmul mediului înconjurător. Separarea de natură aduce un sentiment de înstrăinare şi este începutul bolilor fizice, emoţionale şi fiziologice. Boala nu este nici bună, nici rea. Este doar un avertisment dat de univers, un semnal de alarmă privind dezechilibrul şi dizarmonia din viaţa noastră. Este un mecanism natural de auto-protecţie. O persoană racordata la Univers receptează aceste semnale de alarmă, reflectă asupra lor, asupra cauzei spirituale, emoţionale, fiziologice şi fizice a problemei apărute.

Terapeutul este o oglindă care reflectă adevărata cauză a dezechilibrului. Unica atitudine a terapeutului este de a-i aminti omului de sursa dezechilibrelor lui. Este relativ uşor să îndepărtezi simptomele unei boli. Totuşi nu acesta este scopul principal.

Tratamentul este menit să restabilească echilibrul dintre om şi univers, existent la un moment dat.
Dar, pentru a obţine o vindecarea de lunga durată, pacientul trebuie să se trateze singur mai departe, reintrând în armonia cu natura.

Cum ?

  • Hranind sufletul in Armonie cu Natura!
  • Hranind Trupul in Armonie cu Natura!
  • Totul pus in Miscare de si prin Armonia cu Natura!